- Årsaken til konkursen er sammensatt, men den viktigste årsaken er nok den umulige parkeringssituasjonen i Midtbyen, sier Sverre Farstad, styreleder i Bakke brygg.

Bakke brygg har holdt til i lokaler i Fjordgata. Omsetningen har vokst jevnt og trutt siden oppstarten i 2012, men i 2016 leverte de for første gang et svakere driftsresultat enn året før og etter det har det vært vanskeligere å tjene nok penger, på salg av utstyr til hjemmebrygging og kurs i hjemmebrygging.

Flere konkurrenter

- Mye av det Bakke brygg selger er stort og tungt, og da er kunden avhengig av å ha med bil. Men å få parkert i Fjordgata har blitt så å si umulig. I tillegg har vi fått flere konkurrenter, blant annet har det kommet en stor konkurrent på Nardo, i et lokale hvor det er langt enklere å få parkert, sier Farstad.

Stengt: Det er beskjeden kunder nå får, dersom de vil besøke Bakke brygg.

Styrelederen bekrefter at Bakke brygg har sett seg om etter andre lokaler, med bedre parkeringsmuligheten. Men dette har de ikke funnet.

- Vi har kikket på andre lokaler, men vi kom ikke til enighet med andre utleiere før det ble konkurs, sier Farstad.

Samme eier som konkursrammet pub

Konkursen ble begjært onsdag, men ifølge bobestyrer Nils Håkon Risberg har dørene har vært stengt hele denne uka.

- Butikken stengte dørene på lørdag, sier Risberg, oppnevnt bobestyrer fra advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig. Risberg opplyser at Bakke brygg har en gjeld på 800 000 kroner.

- I tillegg har de et varelager, men jeg vet ennå ikke hvor mye dette er verdt, sier Risberg.

For to år siden ble Brygghus 9 i nabolokalet til Bakke brygg i Fjordgata slått konkurs. Dette var restaurant og pub, som hadde samme eiere som bryggeutstyrsbutikken Bakke brygg.

LES OGSÅ: