- Jeg har vært der i fire år, og ønsker nå å ta et steg videre. Vi har landet den nye strategien, og åpnet ny pilotbutikk. Dette er noe jeg har tenkt på en stund og som jeg har diskutert åpent med styret. Prosessen startet i februar. Jeg har vært med på å levere over 70 millioner til eierne de siste fire årene, sier Angelvik.

Han startet i toppjobben i Kremmerhuset i 2014. Foreløpig har han ikke en ny jobb å gå til.

- Jeg vil bruke mai til å tenke meg godt om. Jeg ønsker fortsatt å ha ansvar for mange ansatte, og utvikle og ta selskaper videre, sier Angelvik, som forteller at han tidligere i år er kontaktet av andre bedrifter om jobbtilbud.

- Krever annen profil

Styreleder Kjetil Wisløff i Kremmerhuset Ting og Sånt sier interiørkjeden trenger en annen type leder nå.

- Vi har jobbet et års tid med å utarbeide en ny strategi og lage en ny retning for Kremmerhuset. Frank har vært med på reisen og vært en sterk pådriver i strategiprosessen. Han er en igangsetter og energibunt. Nå står vi ved et veiskille, og en ny fase med Kremmerhuset. Nå skal vi teste ut strategien i utvalgte pilotbutikker. Gir testperioden oss de resultatene vi forventer, igangsetter vi en omfattende utrulling av det nye butikkonseptet. Det krever en strukturert utrullingsprosess, sortimentet skal justeres, og butikkmedarbeidere skal trenes på det nye butikkonseptet slik at kundene får en inspirerende handleopplevelse. Dette krever en annen form for ledelse og styring, og en annen profil på den som skal lede Kremmerhuset videre, sier Wisløff.

For snart tre uker siden gjenåpnet Kremmerhuset på kjøpesenteret Byhaven i Midtbyen, som den første butikken med kjedens nye konsept. Torsdag åpner butikk nummer to med det nye konseptet i Sandvika Storsenter i Bærum, og 11. mai åpner nummer tre i City Nord i Bodø.

Kremmerhuset satser nå mer på nordisk design enn tidligere. Butikkene har også endret logo, og heter nå bare Kremmerhuset, ikke Ting og Sånt.

Kommer fra Tilbords

Omsetningen til Kremmerhuset har økt fra år til år. Regnskapet for 2017 er ikke levert Brønnøysundregistrene ennå, men i 2016 var omsetningen på 299 millioner kroner. Selv om omsetningen har økt, har både driftsresultatet og resultatet blitt redusert. I 2016 var overskuddet før skatt på 15,5 millioner.

Ny administrerende direktør i Kremmerhuset Ting og Sånt er Vebjørn Torsetnes (44), som starter i jobben 22. mai. Han kommer fra stillingen som kategori- og markedsdirektør i interiørkjeden Sirag, tidligere Tilbords. Torsetnes har lang fartstid fra Tilbords. Han har også vært kjedeleder og ansvarlig for butikkonsept i Tilbords.

Pendler fra Oslo

Kremmerhuset Ting og Sånt har 66 butikker og hovedkontor i Trondheim. Den nye sjefen vil pendle fra Oslo, forteller styreleder Wisløff.

- I startfasen kommer han til å pendle, og vil være i Trondheim fra mandag morgen til fredag ettermiddag i den første fasen. Han er trønder, så når ting faller på plass skal en ikke se bort fra at han etablerer seg der permanent, sier Wisløff.

I 2014 ble Kremmerhuset en del av Stein Erik Hagens konsern Canica, som også eier Jernia og Komplett.no. Driften av Kremmerhuset kan spores helt tilbake til 1979, da butikken Neste Stopp ble åpnet i Sommerveita i Midtbyen av Jens Otto og Eli Hoff.