– Polyester er ikke ull, så jeg tok kontakt med butikken, sier Stig Idsal. Han føler seg lurt, og er skuffet over handelen.

Butikken svarte at jeg dessverre hadde fått feil plagg i pakken, sier han til Stavanger Aftenblad.

Idsal hadde også kjøpt en annen pakke som var merket ullundertøy. I den pakken lå det et plagg merket 50 % polyester og 50 % ull.

Trodde dette var supertilbud

Pakkene var et supertilbud i butikken som han slo til på, men så fikk han noe annet enn det som sto utenpå pakken.

Gresvig, som står bak G-Max butikkene, svarer nederst i saken.

– Jeg reagerer også på at produsenten kaller en overdel med superundertøy for ullundertøy når bare halvparten av produktet er av ull, sier Stig Idsal.

Butikken har overfor Idsal forsvart merkingen av «blandingsproduktet» med at andelen ull i ullplagg varierer, og skriver i en e-post at det trenger ikke være 100 prosent ull for å kalles ullplagg. Ofte inneholder ullplagg syntetiske materialer for å kunne transportere fuktighet fortere og holde plagget tørrere, står det der.

Han kjøpte Norheim undertøy, men innholdet var ikke ull som det står på pakken. Foto: Tommy Ellingsen

Gresvig svarer slik:

Aftenbladet har bedt Gresvig, som eier, utvikler og driver kjedekonseptene G-Sport, G-Max og Intersport i Norge, med en omsetning på over 5 milliarder kroner i året gjennom 225 butikker, kommentere saken.

– Hvorfor selger dere polyester-plagg som ull-plagg?

– Det ene kjøpet var dessverre feilpakket slik at kunden har fått et produkt med 100 prosent polyester der det skulle være 50/50 ull og polyester. Vårt superundertøy og ullundertøy i pose er ganske like i pakningsdesign, så vi forstår at det kan by på forveksling og vil ta dette med oss videre i utvikling av fremtidige pakninger, svarer produktsjef hos Gresvig, Johannes Wiren i en e-post til Aftenbladet.

Han opplyser at G-Max Forus har solgt over 800 pakker av tilsvarende vare i mars, uten at noen har reagert på innholdet.

– Så vi anser dette som en engangshendelse som kan ha skjedd ved prøving av produktet fra annen kunde, sier produktsjefen som skriver at Gresvig også tilbyr flere varianter med 100 prosent merionoull.

Beklagelse fra Gresvig

– Vi beklager selvfølgelig på det sterkeste at kunden mottok en feilpakket vare, og at kunden hadde en dårlig opplevelse med handelen. Vi håper han nå er fornøyd med å ha fått riktig produkt fra butikken det ble kjøpt, skriver Johannes Wiren i sitt svar til Aftenbladet.

– Hvorfor står det ullundertøy på pakken når bare halvparten av plagget er av ull. Hadde det ikke vært mer korrekt å kalle produktet for ull-polyesterundertøy?

– Pakker som er merket Ullundertøy, men som består av 50 prosent ull og 50 prosent polyester, er vanlig praksis i bransjen når man har en så høy andel som 50 prosent ull i produktet. Produktet er sammensatt slik, for blant annet å absorbere fuktighet. Det vaskes også på ullprogram på 40 grader, påpeker Johannes Wiren som har lagt ved en rekke eksempler fra andre kjeder til orientering for å vise at Gresvig ikke er det eneste selskapet som merker produktene slik.