Audhild Kvam har en uke bak seg som toppleder for Sit.

Sit er en forkortelse for Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim. Sit driver med både studentboliger, serveringssteder, treningssentre, barnehager, helsetjenester, bokhandler og reisebyrå i Trondheim, Gjøvik og Ålesund.

Det er dermed ingen liten bedrift Kvam leder. Omsetningen er på 680 millioner kroner, forvaltningskapitalen er på 3,3 milliarder kroner og Sit har 350 ansatte.

Første kvinnelige toppsjef

- Det er heller ikke ofte denne toppjobben er ledig?

- Nei, det har faktisk vært kun tre direktører før meg, så dette er det tredje lederskiftet på over 50 år, sier Kvam som kom fra jobben som markedsdirektør i Enova. I Sit tok hun over etter Knut Solberg som har vært toppleder siden 2003. Kvam er den første kvinnelige toppsjefen av Sit.

- Det har vært få direktører innom her, det sier meg at dette er et all right sted å være og i tillegg sier det meg at her jobbes det langsiktig. Så er det også klart at et direktørskifte vil merkes i hele organisasjonen, det de ansatte vil merke best med min ansettelse er at jeg er opptatt av at Samskipnaden først og fremst skal være styrt av studentene og deres engasjement. Det er dem vi er her for, sier Kvam.

Campus er mer enn park

Kvam mener Samskipnaden har en spesiell rolle i Trondheim, og det hun er mest opptatt av nå ved starten av direktørgjerningen er den kommende campusutbyggingen.

Her kan du lese flere saker om campus som har stått i Adresseavisen

- Campusutviklingen går nå inn i en ny fase, og dette vil jeg selvsagt bruke en del tid på. For meg er det viktig at campus blir et attraktivt sted for studentene. Det må derfor finnes gode trenings- og velferdstilbud for studentene på campus. Studenter har ofte ikke bil, og derfor er det viktig at det er mulig å bo i gåavstand til campus. Sit sin rolle er å se på hele studentene, og sørge for at det legges til rette for et levende campus. Så langt i debatten, i alle fall i media, har det vært mye snakk om park og cellekontor, men nå må vi videre, sier Kvam.

Den nye Sit-direktøren er opptatt av å se hele mennesket bak studenten, og derfor blir også helsetilbudet til Sit et viktig satsingsområde.

- Det er stadig flere som studerer, og da får vi også studenter med ulike behov. Behovet for et solid sikkerhetsnett øker, og her må vi være gode, både på helsetilbud, psykologtilbud og stressmestring. Studentene tilknyttet Sit har vært særlig opptatt av å etablere gode helsetjenester, og derfor er det er viktig at vi prioriterer dette arbeidet, sier Kvam.

Hyblifisering og kulturtilbud

- Hva med debatten om hyblifisering?

- Boliger er viktig for Sit, og vi har selvsagt en viktig rolle i debatten om hyblifisering ettersom det stort sett er studenter som bor på hybler. Vi skal hele tiden forvalte de boligene vi har til rådighet på best mulig måte, og vår rolle i byutviklingen tar vi på alvor, sier Kvam. Sit har utviklet studentboliger i mange deler av byen, og måten Sit har etablert studentboliger på i etablerte boligområder er etter min mening veldig bra. Et eksempel er den gamle trehusbebyggelsen i Korsgata. I denne gata er det nå stort sett studentboliger eid av Sit- her har vi etablert gode botilbud og samtidig tatt vare på de gamle byggene på en forbilledlig måte, sier Kvam.

- Hva betyr studentene for Trondheim?

- De er kjempeviktige! Husk at de er rundt 14 000 tilreisende stunder her i byen, og de settes sitt preg på alt, også uteliv og kulturliv. De skaper et marked, som gjør at tilbudet blir enda bedre for den vanlige trondhjemmeren. Å være en studentby er et gode for Trondheim, fastslår Kvam.