Takk for oss! Det meldte Cornelias hus til sine kunder om kvelden 17. mai.

På sosiale medier skrev livsstilsbutikken: «Kjære venner, dette har ikke vært en enkel beslutning, men et fantastisk eventyr er snart over. I juli stenges dørene på Cornelias Hus for aller siste gang».

- Vi tjente rett og slett ikke nok penger på Cornelias hus, sier Jon Smestad som er styreleder i Cornelias hus og daglig leder i Angen Group.

Først Oslo, så Trondheim

Angen Group, som eies av familiene Harald Angen og Jon Smestad, kjøpte Cornelias hus av gründer Ida Daling i 2013. Da holdt livsstilsbutikken som selger interiør, dameklær og matprodukter til i Jomfrugata i Midtbyen. I september 2014 åpnet de en butikk i Paleet i Oslo, og året etter utvidet de i hjembyen Trondheim og flyttet inn i 400 kvadratmeter i Nordre gate.

I mai i år stengte Cornelias hus dørene i Oslo, og nå skjer det samme i Trondheim.

- Vi holder åpent ut juli, men så er det slutt, sier Smestad.

Hovedgrunnen til nedleggelsen er at Angen-gruppen ikke har klart å tjene nok penger på Cornalias hus, og med konseptet ute av driften kan de isteden konsentrere seg om det som er god butikk.

Dansk leietaker

- Vi har en lang historie som drifter av Bestseller-butikker. Det var det vi begynte med og nå er vi tilbake til det igjen, og det er det vi nå skal konsentrere oss om, sier Smestad.

Bestseller er et dansk selskap, som eier kleskjeder som blant annet Vero Moda, Name it, Vila, Only og Jack og Jones.

Det er også en dansk kjede som nå flytter inn i lokalene etter Cornelias hus.

- Vi har fått en leieavtale med den danske kjeden Normal, og det er vi veldig godt fornøyd med. Normal har blitt en fantastisk suksess, og dette gir Trondheim et helt nytt tilbud, sier Smestad.

Litt av alt

I en pressemelding skriver Normal at de har vokst til en kjede på over hundre butikker på fem år, og at de åpner butikk i Norde i løpet av oktober 2018.

Dermed blir det produkter fra kategorier som personlig pleie, husholdningsartikler, kosmetikk, dyremat, skrive- og kontorartikler, helsekost, drikkevarer med mere i Nordre gate 6 til høsten.

Normal åpnet sin første danske butikk i april 2013. I dag har de over 80 butikker i Danmark, 24 i Norge og sju i Sverige, de skriver i pressemeldingen at de forventer å åpne flere butikker i Norge i de kommende år.