Er alle gode ting tre for kafeen Fairytale? Eierne håper i alle fall det, når kafeen gjenoppstår i nye lokaler i Trondheim og med nytt navn.

For i mai har det vært aktivitet på den gamle kafeens Facebook-side, og Dronningens gate 20-22 står nå oppført som Fairytales nye adresse.

- Det stemmer at det har vært litt aktivitet på siden. Jeg er igang med å starte en ny kafé som heter Caramel, og jeg ønsker derfor å få byttet navn på siden, opplyser innehaver Kim Bjerkmo.

Kaker og smørbrød

Han kan fortelle at kafeen vil bli i kjent stil, med kaker i forskjellige smaker, macroner, ferdige smørbrød og salater.

- Det vil bli satset mer på take away lunsj og ikke á la carte. De som ønsker å spise i kaféen kan også det, sier han.

Det vil også bli servert Afternoon tea.

- Det vil også komme «hjemmelaget» is iform av «poppsickle» på pinner. Det er en is laget av ekte frukt og bær. Alt vil bli laget på stedet.

Kim Bjerkmo satser på å åpne det nye stedet 11. juni.

Gikk konkurs

Den første kafeen Fairytale Cupcakes så dagens lys på Leütenhaven i 2010. To år etter oppstarten flyttet Christina Ekseth og Kim Bjerkmo driften til Thomas Angells gate, og kafeen skiftet samtidig navn til Fairytale.

I 2014 ble selskapet deres begjært konkurs, men paret opprettet et nytt selskap i samme navn. Driften fortsatte, men Fairytale gikk inn i tre økonomisk krevende år. Ved utgangen av 2016 var den negative egenkapitalen på litt over én million kroner, og i oktober året etter var konkursen et faktum.

- Gaten var nærmest en spøkelsesgate i åtte måneder, og det tok mye lengre tid enn antatt før omsetning og besøk normaliserte seg. Dette førte til negative tall og tapt aksjekapital, skrev Ekseth i en e-post den gangen, og mente at omleggingen av gågaten i Thomas Angells gate hadde gjort situasjonen krevende.

I forbindelse med konkursen i 2017, uttalte Ekseth og Bjerkmo at de gikk fra hverandre. Administrerende direktør Svein Erik Nordbotten i E.C. Dahls Eiendom avviste at det eksisterte noen konflikt.

Behov for ny plass

- Grunnen til at jeg satser nok en gang i kjent stil er at jeg mener det er behov for en slik plass i Trondheim, og jeg mener at der er liv laga med litt endringer i konseptet, sier Bjerkmo.

På spørsmål om hvorfor han valgte navnet Caramel, svarer han:

- Fordi det klinger godt.

Ifølge Bjerkmo blir interiøret i grønne farger og velur.

- Det blir gode stoler og sofaer. Det blir et moderne uttrykk, sier Bjerkmo, som nå jobber på spreng.