Straume er fra Sandnes i Rogaland. Han kommer fra stillingen som teknisk direktør (CTO) i det børsnoterte, britiske IT-selskapet Aveva, som leverer programvare til produksjonsbedrifter, energisektoren og maritim industri.

Jobb i England

Han har jobbet ved Avevas hovedkontor i Cambridge i England siden 2010. Trond Straume er utdannet dataingeniør fra Universitetet i Stavanger.

- Powel er et veldig godt og anerkjent selskap. Jeg gleder meg til å begynne, sier Straume til Adresseavisen.

Jobbe fra Trondheim

Straume begynner som konsernsjef i Powel tidlig i august. Styret i Powel skriver i en pressemelding at Straume vil jobbe fra Powels hovedkontor i Trondheim.

Den avtroppende Powel-sjefen, Bård Benum (55), varslet i desember i fjor at han ønsket å slutte.

Avtroppende: Bård Benum (55) går av etter elleve år som administrerende direktør i teknologibedriften Powel.

Han har vært sjef i Powel siden 2007. Benum ønsket å slutte for å kunne ha tid til å gjøre noe annet før han forlater yrkeskarrieren.

Blant de fire store

Powel er en av Trondheims fire største teknologibedrifter. Bedriften har utspring fra Sintef. Fra etableringen i 1996, har Powel vokst til en omsetning på 560 millioner kroner (2016) og 500 ansatte, kontorer i åtte land og kunder i 20 land. Hovedkontoret er i Klæbuveien på Sluppen i Trondheim. Arendals Fossekompani er største eier i Powel. Bedriften leverer programvare til energiselskaper, anleggsbedrifter og offentlig sektor.

- Ligner mye

- Jeg ser noen klare likhetstrekk mellom Aveva og Powel. Aveva ble spunnet ut fra universitetsmiljøet i Cambridge, og har en sterk gründerkultur. Powel kommer fra kunnskapsmiljøet i Trondheim, har den samme gründerkulturen og en dyp teknologisk forankring. Det er ingen tvil om at Trondheim er Norges teknologihovedstad, så det føles helt naturlig at en bedrift som Powel holder til i Trondheim, sier Straume.

Trussel i endring

- Hva er den største muligheten du ser for Powel?

- Selskapet har en veldig sterk markedsposisjon i Norden, og har en god mulighet til å vokse i resten av Europa. Det er Powels største mulighet.

- Og hva er den største trusselen du ser for bedriften som du skal bli sjef for?

- Det er at Powel jobber i et marked i veldig stor endring, der det er mange aktører som vil konkurrere. Powel er ledende på endring og omstilling, så bedriften er meget godt rustet til å henge med. Det er likevel viktig å ikke ta lett på denne trusselen, sier Trond Straume, påtroppende konsernsjef i Powel.