Siden de startet opp for ni år siden, har Café Løkka aldri hatt så gode salgstall i mai. Det sier daglig leder Johan Carlsen. Når solen skinner trekker både trøndere og turister mot serveringen ved Nedre Elvehavn.

- En så fin vår er veldig heldig for oss som har en stor uteservering og et lite inneområde. Økningen i omsetningen har vært veldig bra, med rundt 30 prosent mer salg enn på samme tid i fjor, sier Carlsen.

- Folket kommer i lunsjtiden og etter arbeid. Det har vært rimelig fullt utover kveldene, med godt salg av både mat og kald drikke, forteller han.

Mange av de ansatte ved Café Løkka er studenter. De har hatt en travel måned på jobb, i kombinasjon med eksamenstid.

Daglig leder Johan Carlsen ved Café Løkka er svært fornøyd med effekten av det varme været.

- Jeg er veldig stolt av de ansatte! Alle har stilt opp og stått på hele perioden. Vi er en veldig fin gjeng her, så de må få en fin belønning etter denne fantastiske innsatsen, sier Carlsen fornøyd.

- Kom brått på

Som et av de mer væravhengige serveringsstedene i Trondheim har Ladekaia fått merke de mange sol- og varmerekordene som er slått i mai.

Kafeen på Ladestien har hatt omtrent 50 prosent økning i salget på hverdager, og dobbelt så mange besøkende. Dette jevnes ut ved at de generelt har god omsetning på helgene. Økningen totalt er 30 prosent mer omsetning sammenlignet med mai i fjor.

Ladekaia har ofte hatt dobbelt så mange besøkende som de pleier i mai.

- Det har vært en veldig rar mai. Det kom litt brått på, sier daglig leder John Petter Udness ved Ladekaia.

Sangria-disken han har planer om å åpne i juni, skulle vært åpnet for lenge siden, innser han.

- Vi har merket stor forskjell i ukedagene, da har det vært mye flere folk ute på tur. Solen har påvirket både salgstallene, og arbeidsbelastningen, forteller Udness.

Mange soltimer og billig øl

- Vi satte ned prisen på øl i fjor for å trekke mer folk hit på dagtid. Det har ikke vært noe problem i år, sier driftsleder Thea Nossen ved Kafe Skuret på Fosenkaia.

Mange soltimer, stort uteserveringsområde, og Dahls til en stykkpris på 49 kroner har trukket mange til Kafe skuret.

- Mai har vært veldig fin for oss, med mange konserter og strålende vær. Trøkket kommer med en gang folk er ferdige på jobb, forteller Nossen.

Daglig leder, Lars Laurentius Paulsen, forteller at de har hatt en økning på rundt 25 prosent, sammenlignet med mai i fjor.

- Solølet er et pluss, Skuret tjener hovedsakelig på konsertene, sier han.

- Ikke undervurder effekten av pizza

Når Solsiden lever opp til navnet blir rekken fort full. Søstrene Karlsen hadde i fjor en stor vekst i omsetningen, så økningen i år er på moderate 5 prosent, forteller eier Nina Karlsen. Moderat vekst betyr i dette tilfellet at det har blitt solgt mat og drikke for 600 000 kroner mer i mai i år enn i fjor.

Karlsens andre restauranter, Alma's og Boxer i midtbyen, har derimot en omsetningsøkning på to millioner kroner i år, sammenlignet med fjoråret. Dette uten noen Solsiden-effekt.

- Etter å ha holdt åpent i tre-fire år begynner folk å bli kjent med stedene. I tillegg er det ikke veldig mange uteserveringer i byen, og vi har en stor uteservering med plass til mye folk, forteller Karlsen.

- Dessuten selger de pizza, og det skal man aldri undervurdere i Trondheim. Det settes pris på, sier hun.