I starten av juni i fjor ble det kjent at Swix kjøpte den tradisjonsrike Melhus-bedriften, og Helliksen bekrefter overfor Adresseavisen at resultatet i hans eget selskap i all hovedsak reflekterer kjøpesummen.

Helliksen eier selv alle aksjene i selskapet Frilav AS i Trondheim, som tidligere hadde navnet Helsport Holding. Fjorårsregnskapet viser at selskapet i fjor hadde finansinntekter på 117,9 millioner kroner, noe som var en økning fra 2,6 millioner kroner i 2016.

Ettersom kostnadene i selskapet bare var på drøyt 10 000 kroner, så endte også årsresultatet på nær 118 millioner kroner.

- Rimelig fornøyd

På spørsmål om hva han har tenkt å gjøre med pengene, svarer Helliksen:

- Nei, så langt har jeg ikke kommet. Jeg har ikke gjort noen disposisjoner foreløpig.

- Er du fornøyd med avtalen du inngikk med Swix?

- Ja, det kan jeg si. Jeg er rimelig fornøyd med den.

Helsport holder til på Melhus, og har produsert telt og soveposer siden 1950-tallet. Bedriften ble startet av Helliksens far i 1951, og han ledet den selv fra 1974 og til han

gikk av som daglig leder tidligere i år

.

Turutstyr: Helsport ble etablert i 1951, og holder til på Melhus. Foto: Terje Svaan

Pensjonisttilværelse

På spørsmål om hva han gjør nå, svarer 64-åringen:

- Jeg har såvidt begynt på pensjonisttilværelsen, og jeg har ikke noen konkrete planer. Nå har jeg litt fri, og så får vi se hva det blir til videre, sier han.

Helsport er nå heleid av Swix Sport, som igjen er eid av Ferd, investeringsselskapet til Johan H. Andresen og hans familie. Swix er mest kjent for skismurning og staver, men eier blant annet også ullprodusenten Ulvang og det svenske friluftsmerket Lundhags.

Helsport AS' eget årsregnskap viser at selskapet i fjor hadde inntekter på 116,7 millioner kroner, noe som var en nedgang fra 120,7 millioner året før.

Resultatet før skatt økte derimot fra 10,3 millioner kroner i 2016 til 17,5 millioner kroner i fjor.