Denne uka har medarbeidere fra Microsofts hovedkontor i Seattle vært i Sunndal for å finpusse egenskapene til Microsoft-appen Staffhub. Appen skal gjøre arbeidsdagen enklere for ansatte og ledelse og skal bli mal for Microsoft sin satsing på verdensbasis.

- Vi er her for å bli bedre, sier Microsofts Gaetan Issombo til Adresseavisen.

Samler all info på mobilen

Tekstmeldinger, e-poster, telefonsamtaler og «gul-lapper» har fortsatt vært sentral i kommunikasjonen mellom ledere og operatører og mellom skiftene ved aluminiumsverket. Nå skal absolutt alt samles i en app, som alle Hydro-ansatte kan få.

Som Europas største aluminiumsverk ligger Hydro Sunndal i tet på mye av det som skjer rundt Industri 4.0-satsingen i Hydro, med flere viktige piloter gående. En av disse er Microsoft-appen Staffhub, som nå testes i støperiet. Denne appen gjør skiftordningen digital, og forenkler kommunikasjon på tvers av skift og med ledelsen, med positive resultater for organisasjonen.

En slik digital løsning har vært etterspurt blant unge ledere, og Staffhub-piloten anses som et viktig skritt i den digitale retningen. Sunndal er nå prøvekanin, og anses løsningen som vellykket vil den etter all sannsynlighet rulles ut til andre Hydro-verk i verden.

- Appen har vært godt mottatt i alle aldersgrupper i hele organisasjonen, sier Eivind Torvik ved Hydro Sunndal.

- Vi må se og oppleve for å forstå

Representantene fra Microsofts hovedkontor i USA synes det var spennende å høre hva operatører og lærlinger ved Midt-Norges største industriarbeidsplass ville ha med i appen.

- Det er bare ved å se hvordan deres arbeidshverdag er vi fullt ut forstår, sier researchdesigner hos Microsoft, Gaetan Issombo, til Adresseavisen.

- De ansatte her og deres telefoner er utsatt for varme og magnetfelt, som jeg skjønner utfordringen av etter besøket her i Sunndal. Hydro har spesielle behov som vi vil bygge inn i vårt system og som kan bli rullet ut overfor andre brukere, sier Issombo.