DNVs virksomhet i Trondheim skal bli leietagere i Lysgården på Sluppen fra juni 2019. Kontorbygget er under oppføring. DNV vil ha kontorplass til 80 medarbeidere på Sluppen. Byggherre er R. Kjeldsberg, i samarbeid med Veidekke Eiendom.

- Glade for DNV

- Vi er veldig glade for å få DNV som leietager. Vi ønsker å flytte grenser for bruk av teknologi i bygg, med smarte løsninger for drift og kommunikasjon med brukerne, sier Ole Petter Bjørseth, adm.direktør i R. Kjeldsberg AS, som eier mye av bygningsmassen på Sluppen.

Prisbelønt nabo

Lysgården bygges nord for Stålgården på Sluppen. De to nye kontorbyggene vises godt fra E6. Stålgården er prisbelønt, og Lysgården vil også bli en kandidat til utmerkelser. Kontorbygget vil bli klassifisert som et Breem Excellent-bygg. Det vil si at Lysgården får nest høyeste klassifisering i det som er Europas ledende verktøy for miljøsertifisering av bygg.

LES OGSÅ: Austmann skal starte bryggeripub på Sluppen

- Ny teknologi

- DNV GL skal hele tiden ha fokus på teknologi og teknologiutvikling. Å flytte inn i et bygg som inneholder mange nye løsninger og gjør bruk av ny teknologi, er inspirerende i seg selv, sier Kent Åge Solem stedlig leder for DNV GL i Trondheim.

LES OGSÅ: Beboere på Tempe og kontorarbeidsplasser på Sluppen blir del av klimatest

DNVs virksomhet i Trondheim har i dag kontor i det gamle Fokus bank-bygget på Vestre Rosten. Etter oppkjøp har verdens største klasseselskap også medarbeidere i et datterselskap på Pirsenteret. DNV GL blir nabo med flere andre teknologibedrifter på Sluppen, blant dem Crayonano, Seram Coatings, Mode Sensors og Glucoset.

Klassifisering

DNV GL er et internasjonalt selskap innen kvalitetssikring og risikohåndtering. Selskapet leverer klassifisering, sertifisering, teknisk risiko- og pålitelighetsanalyse, programvare, datahåndtering og uavhengig ekspertrådgivning til maritim sektor, olje og gass og energisektoren. DNV er først og fremst kjent som klasseselskap. Virksomheten i Trondheim er særlig innrettet mot skip, olje og gass, havbruk og digitalisering

- Det som skiller virksomheten vår fra de andre kontorene i DNV GL, er at halvparten av det vi holder på med i Trondheim handler om digitale tjenester. Dette kommer særlig fra da DNV GL i 2014 kjøpte teknologibedriften Marine Cybernetics, sier Kent Åge Solem.