De siste syv årene har Liv Malvik ledet kjempeutbyggingen av Grilstad Marina.

- I en periode fremover nå går prosjektet inn i en roligere fase. Da passet det godt å gjøre noe annet.

- Hva fristet med den nye jobben?

- Det er en veldig spennende og utfordrende jobb. Jeg forventer at den blir både artig og arbeidskrevende. Heimdal Eiendomsmegling er en solid, trøndersk virksomhet, som har levert nesten bare gode resultater. Virksomheten har gode og langsiktige eiere. Organisasjonen med 105 ansatte har mange unge, og en del meget erfarne, medarbeidere.

- Noe manifest?

- Nei. Altfor tidlig, sier Malvik som skal begynne i den nye jobben senest 1. oktober.

- Hva slags sjef kan de 105 vente seg?

- En tydelig en. Med mye humor. Jeg er opptatt av involvering. Når man har ansatt dyktige medarbeidere, skal man ha tro på dem. Dyktige folk skal få lov til å gjøre jobben sin. Samtidig må jeg gjøre jobben min, naturligvis.

Liv Malvik er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole. Før Grilstad Marina hadde hun flere ledende stillinger innen bank og revisjon, blant annet konserndirektør for bedriftsmarked i Sparebank 1 SMN og adm. direktør i Inter Revisjon Norge AS.

Flere kvinner

Liv Malvik synes det går altfor sakte å få flere kvinner inn i ledende stillinger, også i Trøndelag.

- Skal vi gå ut fra hypotesen om at vettet er likt fordelt, og det tror jeg, så trenger vi flere kvinner og mer mangfold.

Fortettingpolitikken er et stort tema i bolig-Trondheim. Malvik mener det ikke finnes perfekte løsninger.

- Tilflyttingen til Trondheim tilsvarer at hele Oppdal flytter til Trondheim annethvert år. Det skjer ikke problemfritt. Vi må bo tettere eller høyere. Ettersom vi er opptatt av miljø og transport, kan vi ikke bare spre oss utover. Vi må i større grad bo langs kollektivårene.

Sykkel og sang

Liv Malvik har tre barn, men nå er det bare den yngste som bor hjemme. På fritiden sykler hun mye, både i terreng og på landevei. Landeveissykling oppdaget hun for noen år siden, og i år syklet hun styrkeprøven for første gang sammen med andre medlemmer i sykkelklubben Stiftstaden. 18 timer og 40 minutter tyder på at kondisjonen er i orden. Malvik er glad i korsang, og synger i koret «De musserende damer». Som navnet antyder, er det ikke utlukkende sang det handler om. Hun er også glad i å lese.

Malvik vil ikke innrømme å ha noen svake sider, men skal være mulig å bestikke med melkesjokolade og røde fisk. Ikke laks og ørret, men røde fisk av den typen du spar opp i løs vekt fra smågodtboksen.

150 millioner

Heimdal Eiendomsmegling AS ble etablert i 1996, og har vokst til å bli et av de ledende eiendomsmeglerforetakene i Midt-Norge. I 2017 formidlet selskapet 2084 salg, 676 av dem var prosjekterte boliger.

Satsingsområdene er Trøndelag. Selskapet har fem kontorer i Trondheim og er representert i Tromsø, Stjørdal, Melhus, Orkanger og på Røros. Eierne er Melhusbanken, Heimdal Gruppen AS og ansatte. Omsetningen i fjor var omkring 150 millioner kroner.

Liv Malvik har hatt en rekke lederstillinger innen bank og revisjon. Foto: Richard Sagen
Med sterk folkevekst er fortetting en stor utfordring i Trondheim, mener den påtroppende sjefen i Heimdal Eiendomsmegling. Foto: Richard Sagen