- Vi har jobbet etter en plan og har hatt en positiv utvikling de siste par årene, til tross for et mindre underskudd i 2016. Det er regnskapstekniske årsaker som førte til det. Driften var positiv også i 2016, sier administrerende direktør og hovedeier Per Ø. Nylander i Meglerhuset Nylander.

Omsetningen til meglerhuset økte i fjor, til 57,2 millioner kroner. Det er 6,2 millioner mer enn i 2016.

- Veksten er tatt ut gjennom høyere omsetning hos den enkelte megler, noe som er i tråd med vår langsiktige plan. Videre har vi i 2017 ansatt tre erfarne og dyktige meglere som har bidratt positivt, sier Nylander.

Meglerhuset Nylander hadde 38 årsverk i fjor, det samme som i 2016.

- Historisk bra

Nylander forteller at meglerhuset økte markedsandelen for salg av brukte boliger i Trondheim i fjor.

- I 2017 vokste vi med 18 prosent, og det er den klart sterkeste veksten blant meglerforetak i Trondheim. Vi hadde dermed rundt elleve prosent markedsandel. Vi har vært nede i åtte prosent, sier Nylander, som forteller at trenden fortsetter i år.

- Første halvår 2018 er historisk bra, med et resultatmessig overskudd som er mer enn tre millioner bedre enn første halvår 2017, sier Nylander.

- Jobbes hardere for å få napp

Meglerhuset selger også nye boliger. Nylander forteller at de i første halvår i år har en markedsandel på rundt 15 prosent i Trondheim.

- Det er en betydelig økning fra 2017. Vi ønsker å forsterke vår satsing på nybyggmarkedet, sier Nylander.

De største prosjektene meglerhuset selger for tiden er Ranheim Amfi for utbyggeren Obos, som snart er utsolgt, og Nærbyen på Sorgenfri, som Veidekke og Frost står bak.

- Vi opplever at prosjektene som er i gang, og som ruller og går, er det jevn interesse for. Det er fordi en ser enden på prosjektene og vet når det blir innflyttingsklart. På nye lanseringer må det jobbes hardere for å få napp hos kundene. Hos mindre utbyggere som har strenge krav fra bankene til hvor mange boliger de må selge før det er nok til at de får begynne å bygge, er det større usikkerhet om når bygging starter og om den starter. De store utbyggerne er delvis selvfinansiert, og der det er jevn etterspørsel går de i gang, sier Nylander.

Åpnet på Moholt

I juni falt boligprisene i Trondheim med 1,1 prosent, mens de i mai steg 1,8 prosent. De siste tolv månedene har de dermed falt 0,5 prosent. Nylander tror en stabil prisutvikling i bruktprisene påvirker nyboligsalget.

- Prisstatistikken for bruktboliger tyder på at boligmarkedet vil være stabilt fremover. Så lenge publikum ser at boligprisene ikke faller særlig, er det lettere å våge å binde seg i et nytt prosjekt som man skal flytte inn i om ett til to år. Med en relativ god prisutvikling i 2018, er den usikkerheten borte for kjøperne, sier Nylander.

Meglerhuset Nylander har flyttet salget av nye boliger fra Søndre gate til Moholt.

- Ved nyttår åpnet vi en ny avdeling på Moholt, blant annet for å ivareta den sterke veksten byen har østover, samt skape bedre synergier mellom bruktsalg og nybygg. Dette har vært en umiddelbar suksess, med hensyn kompetanseutveksling og økt tilgjengelighet til lokalene for kundene, sier Nylander.

Danske Bank medeier

Foruten i Søndre gate og på Moholt, har Meglerhuset Nylander kontorer på Solsiden, Heimdal og Stjørdal.

Nylander-familien har drevet med eiendomsmegling siden 1936. I 2006 solgte de familieselskapet til Danske Bank. Men i 2009 kjøpte Per Ø. Nylander Notars virksomhet i Trondheim. I 2012 kjøpte Nylander så virksomheten til Krogsveen i Midt-Norge tilbake fra Danske Bank. Men i 2015 ble banken medeier i Meglerhuset Nylander, etter at den konverterte et lån på seks millioner til en eierandel på 35,9 prosent i meglerhuset fordi egenkapitalen måtte styrkes.