Eier og daglig leder Anders Reitan i selskapet Møbelbutikken Stjørdal, som driver butikken, sier det var trist å måtte gå til Inntrøndelag tingrett med oppbudsbegjæringen.

- Jeg har vært i bransjen i 35 år, og har drevet butikken i 20 år selv. Det var en veldig trist dag for ansatte da vi stengte dørene. Det var en profilert butikk og kjeden er profilert, sier Reitan.

Møbelbutikken hadde fire ansatte som mistet jobben da den stengte, Reitan selv er en av dem. Han forteller at antallet ansatte er kuttet i over flere år.

Anders Reitan hadde drevet møbelbutikken i Stjørdal i 20 år, før han meldte oppbud.

- Stort prispress

Butikken stengte fredag forrige uke, og det ble åpnet konkurs i den torsdag denne uka.

- Kostnadene har vært høyere enn inntektene i flere år. Vi måtte ha refinansiering for å fortsette videre, men banken sa nei. Kjedekostnadene i Møbelringen er høye og lønnsomheten har gått ned. Det er stadig kampanjer med rabatter, og markedet har blitt verre. Det virker som det er mindre varehandel av kapitalvarer, og stort prispress gjør det vanskelig å få til lønnsomhet, sier Reitan.

Kjedekostnader er markedsføringskostnader og medlemsavgift.

Reitan forteller at hovedtyngden av kundene var fra 40 år og eldre.

Omsetning på 12,9 mill.

Han forteller at den totale gjelden til butikken er på vel to millioner kroner, og at de størst kreditorene er huseier og Møbelringen-kjeden. Varebeholdningen har en verdi på fire millioner kroner.

Det siste regnskapet Møbelbutikken Stjørdal har levert til Brønnøysundregistrene er for 2016. Butikken omsatte da for 12,9 millioner kroner, og resultatet før skatt var på minus 64 000 kroner.

Advokat Veronica Lorentzen Drivstuen er oppnevnt som bostyrer.