Den svenske kaffebarkjeden åpnet på jernbanestasjonen i august i fjor, men 31. juli legges avdelingen ned.

Torodd Gøystdal, administrerende direktør for Espresso House i Norge, opplyser til Adresseavisen at de ønsket å teste en liten ekspressavdeling på stasjonen, slik de har gjort med stort hell på mindre pendlerstasjoner i Sverige.

Kaffebaren ble åpnet i en nedlagt billettskranke på 15 kvadratmeter, mens kjeden normalt har avdelinger på 200 kvadratmeter.

- Positiv utvikling

Ifølge Gøystdal har avdelingen hatt en positiv utvikling, men ikke gitt den omsetningen de hadde ønsket seg. Han sier at de derfor valgte å legge den ned, da en annen aktør ønsket å leie lokalene.

Han sier også at de var usikre på om trafikkgrunnlaget ville være stort nok. På jernbanestasjonene i Oslo og Stavanger har kjeden flere større avdelinger, men Gøystdal sier at det blant annet er en annen fordeling mellom dagpendlere og regiontogpassasjerer i Trondheim.

Han opplyser at ingen av de ansatte mister jobben, men får tilsvarende kontrakter på Espresso Houses avdelinger på City Lade og Trondheim Torg. Gøystdal sier at de også er i samtaler om å utvide den sistnevnte, og at de også ønsker seg et enda større lokale i Trondheim sentrum.

- Vi åpnet nylig en avdeling på 600 kvadratmeter i Bergen, som har blitt en av våre største. Det er vanskelig å få tak i de skikkelig gode beliggenhetene, men vi er på konstant jakt, og vi er i dialog om flere lokaler i Trondheim, sier han.

Espresso House skal også åpne en kaffebar på 300 kvadratmeter på kjøpesenteret Amfi Steinkjer, som vil bli den første i Trøndelag utenfor Trondheim.

Gøystdal sier at alle avdelingene i Trondheim går med overskudd, og at det også gjaldt kaffebaren de nå legger ned.

Big Bite inn

Ny leietaker på Trondheim sentralstasjon blir den trønderske hurtigmatkjeden Big Bite. Den nye avdelingen blir den 61. totalt, og den fjerde i Trondheim sentrum.

Daglig leder i Big Bite AS, Eigil Almenning, sier i en pressemelding at de ikke lar seg skremme av den negative trenden det advares om i Midtbyen, og at de har hatt sterk kundevekst på Mercursenteret og i Nordre gate de siste månedene.

Big Bite ble etablert av trønderne Trond A. Stavne og Roar Stjern, og er nå underlagt selskapet Bitastad som også eier kafékjeden Jordbærpikene. Kjedens salgssteder hadde i fjor en omsetning på 204 millioner kroner.

Stavne og Stjern eier til sammen 28 prosent av Bitastad, og de største andre medeierne er investeringsselskapet Salvesen & Thams Invest og Witzøe-familiens selskap GMW Venture.