BN Bolig hadde kun 2,2 millioner kroner i inntekt i fjor, og underskuddet før skatt var på hele 32,3 millioner.

Det er helt som planlagt, forteller styreleder Kjetil Reinsberg i BN Bolig. Han er også administrerende direktør i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge.

- Vi ligger foran planene når det gjelder topp- og bunnlinja. I fjor drev vi bare med etablering og var ikke i drift spesielt lenge, og vi hadde få ansatte i Oslo som solgte boliger, sier Reinsberg.

I april 2017 sa han til Adresseavisen at BN Bolig har mål om å bli Oslos største megler i løpet av seks år. Det målet står fortsatt ved lag.

- Det skal jeg love deg, ambisjonsnivået er ikke endret, sier Reinsberg.

Har lokaler til 100 ansatte

Samtidig som inntekten var liten, var kostnadene til BN Bolig på 34,5 millioner kroner i fjor. Egenkapitalen ble redusert med nesten 25 millioner, til 13,8 millioner.

Til nå har eierne Eiendomsmegler 1 Midt-Norge og BN Bank, som eier 50 prosent hver, spyttet inn 60 millioner i egenkapital i BN Bolig, og planen at de skal inn med 80 millioner til sammen til oppbyggingen av den nye megleren.

Reinsberg forteller at det er langt større aktivitet i BN Bolig i år.

- BN Bolig vokser veldig fort, og nå er vi i balanse. Vi er nå på et vippepunkt hvor vi har mer inntekter enn kostnader. Vi har etablert ny virksomhet med høyt ambisjonsnivå, og har leid lokaler til 100 ansatte. Vi har tatt store kostnader i begynnelsen, og er rigget for vekst, sier Reinsberg.

Kjetil Reinsberg, da han var daglig leder for BN Bolig, på podiet foran BN Bolig-meglerne under oppstarten i fjor.

- Er som Eiendomsmegler 1

Etableringen av BN Bolig ble lansert i juli 2016, og i april i fjor varslet selskapet at 20 meglere skulle ansettes i løpet av våren. Da BN Bolig ble lansert sa Reinsberg at den nystartede kjeden skulle bli et lokomotiv for innovasjon i meglerbransjen. Men kursen er nå justert.

- I dag leverer BN Bolig tjenester på samme måte som Eiendomsmegler 1 Midt-Norge. Vi har omorganisert. Eiendomsmegler 1 Midt-Norge har en avdeling som kalles meglertjenester, som gjør alt oppgjørsarbeid og saksbehandling, og driver innovasjons- og utviklingsarbeid. Etableringen i Oslo har gitt oss en unik mulighet til å teste ut og utvikle mer relevante tjenester for dem som skal selge boliger, sier Reinsberg.

Han viser til at de i BN Bolig har prøvd ut en mer digitalisert løsning, hvor kundene selv blant annet kan følge med på hvor mange som klikker seg inn på annonsen for boligen og bestiller prospektet. Denne nye løsningen fases også inn i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge.

- Arbeidsplasser i Trondheim

Han viser til at satsingen på BN Bolig har gitt 30 nye arbeidsplasser i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge.

- Vi bygger opp mange finansarbeidsplasser i Trondheim, som leverer til BN Bolig i Oslo. Det er litt over samme lest som BN Bank i Trondheim, som har 70 prosent av boliglånskundene i Oslo, mens 90 prosent av de ansatte jobber i Trondheim, sier Reinsberg.

BN Bolig har tre kontorer i Oslo og Akershus, og har nå til sammen rundt 55 ansatte, de fleste meglere.

Ifølge BN Banks strategi skal BN Bolig gi økt distribusjonskraft, og bidra til å øke bankens øvrige inntekter, står det i årsrapporten for fjoråret.

- Utvider markedet

Eiendomsmegler 1 Midt-Norge har en markedsandel på rundt 40 prosent av salget av brukte boliger i Trøndelag. Planen er at BN Bolig i Oslo og Akershus også skal hjelpe dem til vekst.

- Derfor er det gunstig for Eiendomsmegler 1 Midt-Norge å få tilgang til et nytt marked. Hovedeieren Sparebank 1 SMN, som også er største eier i BN Bank, får konsolidert en stor andel av eierskapet, og man får gitt mer gass ved å få satt opp en megler. Den største næringslivssatsingen til BN Bank er i Oslo, og den finansierer nyboligprosjekter. BN Bolig skal også bli en betydelig nyboligaktør i Oslo, sier Reinsberg.

Har byttet sjef

I januar i fjor startet Jørn Are Skjelvan som sjef for BN Bolig. Men han ble ikke lenge, og Reinsberg ble leid inn som daglig leder siste halvår.

- Han var med fra starten og gjorde en god jobb, men han valgte å gå tilbake til sin gamle jobb i DNB. Ting endret seg veldig i forhold til det han gikk inn i. Det ble derfor ikke så interessant for ham å være i BN Bolig, sier Reinsberg.

I januar i år ble Lars Knudsen Pedersen ansatt som ny administrerende direktør.

Ifølge regnskapet betalte BN Bolig Skjelvan 928 000 kroner og Pedersen 992 000 kroner i lønn for 2017.