De står bak selskapet Solsiden AS, som leier ut lokalene langs restaurantrekka med samme navn i Trondheim.

Årsregnskapet viser at inntektene i fjor endte på nær 22,3 millioner kroner, noe som var en økning på nesten tre millioner kroner sammenlignet med 2016.

Resultatet før skatt endte på 8,2 millioner kroner, noe som var en økning på en drøy million fra året før.

Styreleder Mats Østgaard Pettersen skriver i en e-post til Adresseavisen at det vesentlige av virksomheten foregår på Solsiden, der de «setter stor pris på å kunne være en del av den positive utviklingen for å gjøre området enda mer attraktivt i tiden som kommer».

- Deler av inntektene er omsetningsbaserte husleier, så noen år kan være bedre enn andre, skriver Pettersen som forklaring på det gode resultatet i selskapet.

Halvparten: Gustav Magnar Witzøe eier halvparten av Solsiden AS, som forvalter leiekontraktene på restaurantrekka på Nedre Elvehavn. Foto: Leikny Havik Skjærseth

Uteliv

De leier ut til restaurantene og utestedene Egon, Søstrene Karlsen, Heidi's Bier Bar, Barmuda, Graffi, San Sebastian, Sot og Selma, i tillegg til Nordøst som Witzøe-familien også eier 61 prosent av.

Pettersen sier at selskapet også har inntekter fra utleie av noen mindre lager- og kontorlokaler, i tillegg til restaurantrekka.

Pettersen og Salmar-arving Gustav Magnar Witzøe kjøpte Solsiden AS i 2016 gjennom selskapet MGM Eiendom, der de eier halvparten hver.

- Stabil miks

Det er KLP Eiendom som eier eiendommene på Solsiden, etter at de kjøpte både kjøpesenteret og restaurant- og kontorlokalene for rekordsummen 1,3 milliarder kroner i 2015.

Solsiden AS har fremleierettigheter til restaurantlokalene, og Pettersen sier at han og Witzøe jobber godt opp mot KLP. På spørsmål om de har planer om utskiftninger eller andre forandringer blant restaurantene, svarer han:

- Vi har en fin og stabil miks med leietagere, og har ingen planer om utskiftinger, skriver Pettersen, som utover det ikke ønsker å kommentere resultatet eller andre forhold.

Investeringer

Witzøe-familien eier en rekke selskaper innen sjømatsektoren, der den viktigste eiendelen er aksjene i oppdrettsselskapet Salmar på Frøya. Investeringene innenfor andre bransjer ligger under selskapet GMW Venture, inkludert MGM Eiendom og Nordøst.

GMW Venture eier også en femdel av eierselskapet til de trønderske kjedene Big Bite og Jordbærpikene, og det eier også halvparten av investeringsselskapet Wiski Capital som Gustav Magnar Witzøe startet sammen med seriegründer Øystein Skiri.