Søsterrestauranten San Sebastian på Torget i Trondheim begjærte oppbud i juni i år, og ledelsen pekte da på de omfattende byggearbeidene utenfor som hovedårsak til konkursen.

Nå er fjorårsregnskapet til de samme eiernes restaurant på Solsiden klart. Driftsselskapet Aron Solsiden AS hadde inntekter på 17,7 millioner kroner, og et underskudd før skatt på nesten 1,1 millioner.

- Vi hadde bedre drift på Torget i fjor. På Solsiden hadde vi en del utfordringer som gjorde at vi kom ut med et negativt resultat, sier Steinar Hyll som er styreleder i Aron Solsiden og leder og medeier i eierselskapet Nitu Management.

Leder: Steinar Hyll er styreleder i restaurantens driftsselskap Aron Solsiden AS. Foto: Morten Antonsen

Egenkapitalen tapt

San Sebastian på Solsiden har gått med underskudd hvert år siden den åpnet i 2013. Ved utgangen av fjoråret var egenkapitalen i driftsselskapet negativ med over 2,6 millioner kroner, og gjelden var på drøyt 6,2 millioner.

Etter konkursen i søsterrestauranten på Torget er det foreløpig kommet inn krav på drøyt 5,3 millioner kroner, uten at huseier har meldt inn sitt krav, ifølge bostyrer Siv Aida Rui. Rundt 540 000 kroner er interne krav fra eierne.

Nitu Management eide også Tregården Restaurant på Persaunet, som begjærte oppbud i januar i år etter fire år med negative resultater. Steinar Hyll er likevel ikke bekymret for at restauranten på Solsiden skal lide samme skjebne, og påføre kreditorer tap.

Varm juli

Hyll forteller også at de har endret litt på konseptet, og at de blant annet har innført et system der gjestene kan bestille mat med mobiltelefonen.

- Vi har høyere omsetning på samme areal, og bedre effektivitet gjennom at omtrent halvparten av bestillingene nå skjer med mobiltelefon, sier han.

Han sier at de i april, mai og juni lå foran 2017 både på omsetning og resultat, mens juli omtrent ble på linje med samme måned i fjor. Det varme været i juli har ikke vært noen ubetinget fordel for restauranten, mener han.

- Juli har kanskje vært så varm at en del folk heller drar på stranden med piknikkurv, selv om Solsiden uansett trekker mye folk, sier han.

Positiv: Styreleder Steinar Hyll sier at restauranten på Solsiden lå foran fjoråret i april, mai og juni. Foto: Mariann Dybdahl, Adresseavisen

Nedskalert

Nitu Management eier også restauranten Røft på Trondheim sentralstasjon. Morselskapet sysselsatte opprinnelig seks årsverk, og har blant annet håndtert innkjøp, regnskap og IT-tjenester.

Etter konkursen på Torget varslet Hyll at dette også ville få konsekvenser for Nitu Management, og han sier at de reduserer kostnadene vesentlig fra 1. august. De ansatte fikk oppsigelsene før sommeren, og han sier at nå bare er en leder i en deltidsstilling igjen i selskapet.

- De andre fikk støtte og hjelp til å finne nye jobber, og flere går over til stillinger der de fortsatt skal hjelpe Nitu, sier Hyll.