Det familieeide kleskonsernet Kleins hadde en omsetning på 120,4 millioner i fjor. Det er omtrent akkurat det samme som året før, men likevel endte årsresultatet for 2017 på 4,3 millioner i minus.

Administrerende direktør og medeier Robert Klein sier dette var forventet.

- Regnskapet for 2017 ble dårlig, men som forventet. Vi har gjort en del kostnads- og strukturendringer, som slår negativt inn på regnskapet. Men som forhåpentligvis på sikt vil gi bedre resultater, sier Klein.

Eierselskapet til Kleinsgruppen heter Kleins Sixpence.

Lykkes med Companys

- Vi har sett at vi har litt for høye driftskostnader og har derfor gjort endringer i adminstrasjonen. Dette er grep vi har tatt for å kunne ta fatt på veien videre. Vi har også avviklet en ulønnsom butikk, dette er Park på Trondheim Torg. Avviklingen kostet oss rundt to millioner. Vi har også fått på plass nytt tak og ny fasade på et bygg i Olav Trygvassonsgate, dette kostet også rundt to millioner. Så tilsammen er dette det vi endte med i minus i fjor, forklarer Klein.

Klein har derimot tro på driften videre.

- Det er selvsagt alltid rom for forbedringer, men nå ser det bra ut. Vi har så langt i år hatt en total økning på 3,5 millioner i butikkene våre sammenlignet med i fjor. Det er svært bra, det er sjelden vi ser så gode resultater første halvår. Det er særlig Companys som gjør det bra, sier Klein.

Ingen nye butikker i år

- I årsrapporten skriver dere at «Selskapets mål er å styre mot en akseptabel fiansiell risiko, blant annet ved å utvide antall butikker». Kommer det flere butikker?

- Vi har noen interessante prosjekter fremover, men jeg tror nok ikke det kommer noen nye butikker fra oss før i 2019, sier Klein.

Klein fortalte tidligere i sommer til Adresseavisen av Kleinsgruppen har hatt en samlet nedgang i omsetningen i butikkene i Midtbyen på fire prosent til nå i år. Samtidig har Kleins-konsernets butikker andre steder hatt en økning på 12 prosent.

Verre før bedre i Midtbyen

- Betyr det at det ikke er lenger er lønnsomt å ha butikk i Midtbyen?

- Jeg er positiv, på lang sikt i allefall. Det er mulig å ha butikk i Midtbyen, men det er viktig at det jobbes godt med at det tilrettelegges for at kundene kommer hit. Midtbyen har kvaliteter som er unike, men som butikkeier er jeg redd det blir verre før det blir bedre. Det er jo begrenset hvor lenge vi kan drive med underskudd, mens vi venter på at det kan bli overskudd, sier Klein.

Klein har tidligere uttalt at han mener Midtbyen er helt avhengig av kundene som kjører bil og viser til at 23 prosent kjører til Midtbyen, og at de står for hele 44 prosent av omsetningen.

- Det sier alt. Hvis administrasjonen ikke ønsker at folk skal kunne bruke bil til byen, og si at vi da mister 10 av de 44 prosentene, så er det 130–140 millioner. Da er det god natt, sa Klein.