Blant butikkene som forsvinner fra nyttår når leieavtalene deres utløper er Bik Bok og Carlings, ifølge eiendomssjef Ole Eidem i E.C. Dahls Eiendom.

I påvente av en større endring på senteret vil lokalene bli stående tomme, bekrefter han. Eidem er ikke veldig snakkesalig om planene, men sier at de ikke lenger ønsker å ha kjøpesenter i alle fem etasjene i den gamle Telegrafgården.

- Senteret har vært der i 18 år, og for å kunne være der i 18 nye så er vi nødt til å gjøre en del endringer, sier Eidem, og kaller det en tilpasning til markedet.

Bik Bok legger også ned butikken i Thomas Angells gate, fortalte Trd.by onsdag kveld.

Nedgang

Han avviser samtidig at endringene skyldes nedgangen i handelen i Midtbyen. E.C. Dahls Eiendom er den desiderte største huseieren i Trondheim sentrum, men Eidem sier at de fortsatt har stor tro på Midtbyen.

- Mercursenteret har kanskje den beste beliggenheten i byen, sier han om plasseringen i toppen av Nordre gate.

E.C. Dahls Eiendom overtok eierskapet til kjøpesenteret i 2005, etter at en gruppe pengesterke trondheimsinvestorer først hadde kjøpt bygården fra Telenor på slutten av 90-tallet.

I januar i år fikk E.C. Dahls Eiendom klarsignal i bygningsrådet i Trondheim til å gjennomføre en større fasadeendring på bygården. Politikerne godtok tre nye innganger til senteret: En ny inngang fra Kongens gate, og innganger fra både Westermannsveita og Apotekerveita.

- Bygget slik det fremstår i dag er veldig lukket. Vi håper å åpne det opp, slik at vi kan skape et mer urbant byrom, sier Eidem.

Bygård: I dag er det kjøpesenter i fem etasjer, inkludert i kjelleren i den gamle Telegrafgården. Foto: Morten Antonsen

Forskjellige lengde

I dag er det 15 butikker i kjøpesenteret. Eidem sier at seks-syv av leieavtale utløper ved nyttår, og i tillegg er det noen flere som utløper litt inn i 2019. Han sier at de i tillegg har leieavtaler som løper til både 2022, 2027 og 2032.

Han sier at de er i samtaler med alle leietakerne, men at de ikke har kommet til enighet med alle. Så lenge dette er uavklart ønsker ikke Eidem å si hva som kan komme i stedet.

- Fasadeendringene vil i stor grad bli påbegynt på nyåret, og så vil det indre arbeidet være avhengig av de videre forhandlingene. I verste fall skjer det ingenting de neste fem årene, sier Eidem.

Eidem opplyser i tillegg at restauranten Tulla Fischer, i hjørnet ut mot Nordre og Kongens gate, ikke vil bli berørt av de nye endringene på senteret. Restauranten har leieavtale frem til 2032, opplyser han.

Mindre omsetning

Omsetningstallene etter første halvår i år viste at Mercursenteret hadde en nedgang på fire prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Senterleder Elisabeth Klæbo fortalte da at det var en utfordring at byen oppleves som utilgjengelig, samtidig som de var i ferd med å gjøre en del styrte endringer for å få gjort forandringer på senteret.

Ole Eidem sier at det er leietakerne som har disposisjonsretten til lokalene så lenge de har avtaler, og at de er opptatt av å forholde seg til kontraktene som er inngått. Han bekrefter også at den svenske klesgiganten H&M sitter på en lang leieavtale i senteret.

- Vi har en god dialog med dem, og de ønsker å være representert i Trondheim, sier han om kjeden.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram  og Twitter