Spennarmering har et pant på hytta på 7,5 millioner kroner. Hytta er solgt til høystbydende for 4,1 millioner kroner.

Meglerhuset Nylander, som sto for salget, annonserte hytta med en prisantydning på 3 490 000 kroner. Den gikk dermed for 610 000 kroner mer.

Kjennelsen om salget kan fortsatt ankes til lagmannsretten.

Etter at kostnaden ved salget på 131 490 kroner og kommunale avgifter og kostnader på til sammen 8400 kroner er trukket fra, får Spennarmering 3,96 millioner kroner fra salget, som dekker vel halvparten av pantebeløpet.

-Pridempende effekt

I kjennelsen fra Sør-Trøndelag tingrett står det at tvangssalg antas å ha en viss prisdempende effekt på størrelsen på budene, særlig fordi retten til å reklamere er begrenset, fordi budenes bindingstid er lengre enn ved frivillige salg, og det hefter også noe usikkerhet for når kjøperen får ta over hytta. Oppgjørsdagen for Eriksens hytte er 2. oktober.

Eier av betongentreprenøren i Stjørdal, Tor Birger Dahling, har tidligere opplyst at Spennarmering begjærte tvangssalg fordi Eriksen ikke har betalt penger han skylder firmaet. Ifølge Dahling er dette penger Eriksen har lånt privat. Spennarmering fikk pant i Eriksens hytte i mars 2015.

Verken Dahling eller Eriksen vil kommentere salget.

Ny rettssak

1. mars i år ble Prora-eierne Terje Eriksen og sønnen Roger Eriksen dømt til fengsel i henholdsvis fire og tre år i Sør-Trøndelag tingrett. De er dømt for grov økonomisk utroskap, grovt bedrageri og regnskapsjuks. Begge har anket dommen, og ankesaken starter i Frostating lagmannsrett 10. september.

Eriksens forretningsmodell har vært å få med seg investorer til å finansiere byggeprosjekter mot lovnader om høy avkastning innen få år. Prosjektene, som er datterselskaper, videreselges når de er ferdig bygd. Dahling er en av mange næringsdrivende som har investert i Prora-prosjekter.

Skyldte Dahling 20 mill.

Dahlings investeringsselskap Krofu og Spennarmering har siden 2014 vært medeiere i Prora Eiendom. Prora var da truet av konkurs, og 45 investorer som Prora-systemet skylte 330 millioner aksepterte en restrukturering av gjelden. Investorene fikk eierandeler på til sammen 33 prosent i Prora Eiendom. Før gjeldsforhandlingene skyldte Prora Dahlings to selskapet Krofu og Spennarmering anslagsvis 20 millioner, som ga en eierandel på nesten to prosent i Prora Eiendom.

Spennarmering har også hatt betongarbeider på flere av Proras utbygginger.

Slo Prora-selskap konkurs

Tidligere i sommer begjærte Dahlings investeringsselskap Krofu det Prora-eide selskapet Tungasletta Utbygging konkurs. Tungasletta Utbygging eide utbyggingsselskapet Tunga Eiendom, som sto bak bygget hvor blant annet møbelkjeden Skeidar holder til på Tunga i Trondheim.

Skeidar-bygget er senere solgt til Trondheim Handels- og Kontoreiendom i 2012.

Kravet som førte til konkursen er på rundt 8,5 millioner kroner og gjelder en husleiegaranti i 2016 og deler av 2017, som Krofu har stilt for deler av bygget. Tungsletta Utvikling har igjen stilt en kontragaranti til Krofu. Krofu måtte betale fordi deler av Skeidar-bygget har stått tomt, men Tungasletta Utvikling har ikke betalt tilbake pengene i sin helhet som kontragarantien sier.

Eneste aktiva i konkursboet er en fordring som Tungasletta Utvikling har på morselskapet Prora Eiendom på 2,86 millioner kroner.