- Jeg kan bekrefte at vi har kjøpt eiendommen. Vi har inngått en avtale om at vi ikke skal offentliggjøre kjøpesummen, sier Anders Pedersen, leder for eiendomsfondet Union Core Real Estate Fund til Adresseavisen.

Tidligere var det Aha Eiendom som eide 90 prosent av Toppidrettssenteret, mens Sparebank1 SMN eide ti prosent. Pål Pettersen Berg, daglig leder i Aha Eiendom, ønsker ikke å kommentere salget.

Bygningen med tilhørende tribune har vært sentrum for en konflikt mellom konsertarrangøren Trondheim Concerts og forrige eier Aha Eiendom. Konflikten startet under i forbindelse med Robbie Williams-konserten i fjor, da Aha Eiendom ifølge konsertarrangøren brøt sikkerhetskravene som var sendt ut på forhånd.

Sikkerhetskrav: Etter konserten med Robbie Williams i 2017 mente Trondheim Concerts at eieren av Toppidrettssenteret (til høyre på bildet) brøt sikkerhetskravene arrangøren sendte ut i forkant. Etter hendelsen ble det konsertstopp i Granåsen, men nå lover arrangør Stein Vanebo storkonserter igjen. Foto: Peter Breivik

Konsekvensen ble konsertstans i hele 2018, men nå varsler Trondheim Concerts at det blir storkonsert i Granåsen igjen.

- Langsiktig eier

Union er et selskap som driver innen næringseiendom med røtter tilbake til 1984. Selskapet med base i Oslo driver med både megling, rådgivning og investering i næringseiendom.

- Vi har et eiendomsfond hvor vi henter penger i stor grad fra private og offentlige pensjonskasser som søker stabile kontantstrømmer. Toppidrettssenteret, med både idrett, idrettsmedisin og helseaktører, gir et positivt forretningsområde som tilfredsstiller de kriteriene våre investorer ønsker at vi kjøper eiendom innenfor, sier Pedersen.

I forbindelse med kjøpet har han vært i møter med leietakerne og Trondheim kommune.

- Union er veldig opptatt av leietakernes tilfredshet og hvordan vi eventuelt kan legge til rette for deres ønsker. Vi vil være en god, stabil og langsiktig eier.

Møter om samarbeidsklima

Ifølge Pedersen er det ikke blitt gjort endringer i noen av leieforholdene etter kjøpet av senteret i Granåsen.

- Det viktige for oss er å gjøre en god jobb for dem som har gitt oss tilliten til å forvalte pengene for dem.

- Er dere kjent med bråket rundt Toppidrettssenteret i forbindelse med konserten som ble arrangert i 2017?

- Det eneste jeg kan si er at vi gjennom dialog med forskjellige aktører har forstått at det ikke har vært et optimalt samarbeidsklima. Vi har tatt initiativ til møter for å finne ut hvor skoen har trykket, og se hvordan vi kan etablere et godt samarbeidsklima fremover for å ivareta alles interesser.

Salget gikk fort

Knut Efskin i Norion Næringsmegling, var megleren for salget av Toppidrettssenteret. Han sier at overtakelse og betaling skjedde 29. juni.

- Vi brukte litt tid på å avklare en del ting før det ble lagt ut på markedet i vår. Det har ikke vært bred markedsføring, men vi hadde to kjøpegrupper som var interessert. Vi gjorde noen helt konkrete henvendelser, og så fant vi kjøperen.

Heller ikke han kan si noe om kjøpesummen.