Det nye hotellet åpner dørene 1. oktober, og vil i likhet med forgjengeren ha 50 rom, opplyser styreleder Morten Lillegraven i City Living Sentrum AS til Adresseavisen.

Lokalene har stått tomme etter at P-Hotels Trondheim AS gikk konkurs i fjor. Dette selskapet driftet både hotellet i Nordre gate og restauranten Tasting som lå i første etasje.

Lillegraven sier at de retter seg mot gjester som ønsker lav pris, sentral beliggenhet og god standard.

- Vi har tatt bort en del kostnadsbærende elementer, og vi har blant annet ikke frokost på hotellet. Men vi har kjøleskap og vannkoker, og fire av rommene er leiligheter med egne soverom og minikjøkken, sier han.

Flytter inn: Morten Lillegraven, administrerende direktør i Realinvest og styreleder i City Living Sentrum, sier at de retter seg mot gjester som ønsker lav pris, sentral beliggenhet og god standard. Foto: Terje Svaan, Adresseavisen

Lokalt eierskap

Trondheimsbaserte City Living er eid av Hoff Hotels, som igjen er et datterselskap av Realinvest som eies av søsknene Hans og Mona Hoff.

Selskapet driver fra før hotellet City Living Schøller i Dronningens gate i Trondheim, og drev inntil et par år tilbake også et hotell i samme kjede i Tromsø.

Hoff Hotels driver også Quality Augustin og Comfort Park i Trondheim sentrum, og får nå til sammen 360 rom i Midtbyen, ifølge Lillegraven, som er administrerende direktør i både Realinvest og Hoff Hotels. I tillegg driver de også Quality Hotel Grand i Steinkjer.

City Living har de siste årene hatt inntekter på rundt ti millioner kroner, og gikk med overskudd på noen hundre tusen både i 2016 og 2017.

Lillegraven sier at de har lært seg å drive små hotell på en lønnsom måte, og sier at hotellet i Dronningens gate i mange år har hatt et belegg på over 80 prosent.

Han sier at de i stor grad retter seg mot ferie- og fritidsgjester, og også mot ukependlere eller prosjektarbeidere som trenger en rimelig overnatting over lengre perioder.

- Gjestene betaler på forhånd, og man kan sjekke inn og ut på hotellet uten å vente i resepsjonen, sier han.

Bygging: Fortsatt holder E.C. Dahls Eiendom på med oppussing av lokalene, men 1. oktober åpner hotellet City Living Sentrum dørene. Styreleder Morten Lillegraven sier de har lært seg å drive små hotell på en lønnsom måte. Foto: Terje Svaan, Adresseavisen

Motsatt ende

I en annen del av Midtbyen åpner etter hvert Britannia Hotell, som vil bli Trondheims første hotell med fem stjerner. Lillegraven sier at City Living befinner seg i motsatt ende av markedet, og frykter verken konkurranse fra Britannia eller et eventuelt nytt kongresshotell på Nyhavna der Scandic ønsker å etablere seg.

- Ferie- og fritidsmarkedet er i kraftig vekst, og det vil alltid være behov for hotell med lave priser. Vi vil prøve å få til samdrift i den lille kjeden vår, og deler av personalet vil jobbe både i Dronningens gate og i Nordre gate, sier han.

Lillegraven sier at de tidligere har hatt et ønske om å etablere City Living-hoteller i flere byer, og at de nå ser på franchisedrift som det mest aktuelle. Det vil bety at de leier ut merkevaren til andre drivere.

- Andre lavprishoteller har hatt en tendens til å strippe rommene, og har små rom med verken kjøleskap eller vannkoker. Jeg tror litt av suksessfaktoren vår er grei størrelse på rommene og at folk kan oppbevare både mat og drikke, sier han.

Oppgradert

Reitan-eide E.C. Dahls Eiendom har eid bygården i Nordre gate 24 siden slutten av 90-tallet, og eiendomssjef Ole Eidem i selskapet sier at de har brukt tiden siden i fjor sommer på å oppgradere bygningen.

Blant annet er vinduene byttet, og han sier at det nå for første gang blir skikkelig ventilasjon.

Tasting Restaurant & Vinbar lå i samme driftsselskap som hotellet, og stengte også dørene i fjor sommer. Ole Eidem sier at de foreløpig ikke har noen leietaker til restaurantlokalene, men at de tar sikte på å få inn et spisested som passer til det nye hotellet.

- Vi har vært litt avventende med tanke på å få på plass hotellet, så dette vil vi gå i gang med i disse dager, sier han.

Det første hotellet i bygården ble åpnet på midten av 1930-tallet, da Adolf Müller startet det første hotellet i det som senere ble Müller-kjeden.

Etter andre verdenskrig skiftet hotellet navn til Astoria, og i 2004 åpnet lavpriskjeden P-Hotels sitt første hotell i bygården.