Hytta ligger øverst i Stølen, i Stølstrøavegen 88, og har panoramautsikt ut over bygda og Oppdal sentrum.

Hytta ble lagt ut for salg like før påske med en prisantydning på 12,9 millioner kroner, men det tok litt tid før den ble solgt i slutten mai, forteller eiendomsmegler Kirsti Næss Olsen i Heimdal Eiendomsmegling.

- Egentlig var det ikke så stor interesse for den, det er en dyr hytte. Etter første visning uka etter påske var det én interessent, men etter hvert fikk jeg kontakt med en ny interessent. Da hadde jeg to, og da det kom bud så ble det en budrunde. Den startet på rundt ti millioner kroner, sier Olsen.

Salgssummen som endte på 14,1 millioner, er rekord i Oppdal ifølge Heimdal Eiendomsmegling. Hytta gikk dermed 1,2 millioner høyere enn prisantydningen.

Salget ble først tinglyst i slutten av august, og ble først omtalt av opdalingen.no.

Kjøkkenet i Stølstrøavegen 88.

Tegnet av Røkke-arkitekt

Tidligere eier av hytta i Stølen er forretningsmannen Kjell Adserø som døde i fjor. Adserø bygde opp Rica Hell Hotel og Toyota Hell Bil.

Olsen forteller at hyttekjøperen er fra Oslo.

Hytta er på 262 kvadratmeter i bruksareal og tomta er rundt 2,3 mål, inngjerdet av en skigard. Den er bygd i 1989 og er senere påbygd i 2009. Det er arkitekt Finn Sandmæl som har tegnet hytta. Sandmæl er også arkitekten bak Kjell Inge Røkkes hyttepalass i Oppdal, som ligger i samme område.

- Beliggenheten er populær, og den ligger høyt oppe og usjenert til, sier Olsen.

Stue i Stølstrøavegen 88.

Hadde vaktmester

Hytta er bygd i stavlaft og har torvtak. Ifølge salgsprospektet gir fritidsboligen et herskapelig inntrykk, med utsmykkende søyler, dørportaler og vindskier. Hytta bærer preg av å være godt vedlikeholdt, og den har hatt vaktmester siden 1997, ifølge prospektet. Der står det også at enkelte elementer har nådd eller passert normal forventet levetid, og at det bør vies ekstra oppmerksomhet mot badene fra 1989.

I tillegg til hytta er det en trippelgarasje med boder på tomta.

13 mill. sist vinter

Sist det ble satt prisrekord for ei brukt hytte i Oppdal var i vinter, da ei hytte like ved skibakken i Stølen ble solgt for 13 millioner kroner. Eiendomsmegler og partner Per Hårstad i Heimdal Eiendomsmegling meglet salget.

Han sier beliggenheten er avgjørende for å få solgt de dyre hyttene.

- Er hytta bra og har bra beliggenhet, så får du godt betalt. Når du kommer opp i priser på 12–15 millioner kroner, blir du ikke nedrent på visning. Men de har en kjøpergruppe, sier Hårstad.

Han selger hytter i Oppdal og omegn, og forteller at det er stor etterspørsel etter hytter i dette området.

- Jeg har aldri solgt så mange fritidsboliger som i år. Markedet har vært positivt, og de siste to årene har vært veldig bra. Vi merker at folk kanskje bruker mer på fritidsbolig på fjellet, sier Hårstad.

Ett av soverommene i Stølstrøavegen 88.

Toppturer populært

Han selger både brukte hytter, tomter og nye hytter og leiligheter.

- Det er hytter vi ikke rekke å legge ut for fellesvisninger før de er solgt. Forrige uke solgte jeg to fritidseiendommer uten at de var annonsert, sier Hårstad.

Han sier at mange av hyttene som selges er i prissegmentet 2,7-3,2 millioner kroner, og at det også selges en del i segmentet 3,2-4 millioner kroner.

- I områder som ligger nært skiheis og langrennsløyper er det mange alternativer. Fagerhaug og Gjevilvassdalen er populært. Vi merker at fjellhytter går unna. Det har blitt veldig populært med toppturer både sommer og vinter, sier Hårstad.