Flere titusener av Sparebank 1 SMN-kunder må vise pass:

Sparebank 1 SMN sperrer BankID-en din hvis du ikke har legitimert deg

Nye regler gjør at norske banker går kraftig til verks for å sikre at de vet hvem kundene er. Nå vil de se passene til flere hundre tusen bankkunder.

Har du aldri vist pass for banken din, kan du nå bli sperret ute av BankID og ikke få tilgang til nettbank, betale regninger e.l.  Foto: Marianne Tønset

Rettelse: Da denne saken først ble publisert, sto det at alle banker kom til å kreve fremvisning av pass for at kundene skal beholde BankID som var opprettet før 2007. Det stemmer ikke. Finans Norge opplyser at BankID ikke vil kreve passkontroll for kundeforhold opprettet før 2007. Enkelte banker kan imidlertid kreve dette som en ekstra kontroll, som Sparebank 1 SMN nå gjør. Praksis vil variere fra bank til bank. Se også denne presieringen fra Finans Norge om dette.