Enklere for unge å komme inn på boligmarkedet uten foreldrehjelp

Færre unge boligkjøpere får nå hjelp av foreldre til å skaffe egenkapital. Det skyldes nullvekst i boligprisene, i tillegg til nye BSU-regler. Erik Norberg Aanonsen (29) sparer fortsatt på BSU-konto, selv om han også brukte den til egenkapital.

Sparer fortsatt: Sparer fortsatt: Erik Norberg Aanonsen (29) og samboeren kunne kjøpe bolig i Sjetnemarka uten foreldrehjelp. Dette på grunn av nye BSU-regler. Her sammen med hunden Tinka.   Foto: Richard Sagen

Samboerparet Erik Norberg Aanonsen (29) og Eva Lotta Marie Johanssen (28) kunne nylig kjøpe seg en halvpart av en tomannsbolig i Sjetnemarka. Det uten å be om hjelp av foreldrene, og de fortsetter å spare på sine BSU-kontoer. Noe som gir høy rente og inntil 5000 kroner i skattefradrag hvert år fram til de fyller 34 år.