Hardt presset Chris Rynning svarer på kritikken:

- Jeg har selv tapt sparepengene mine

Den trønderske investoren og Kina-eksperten Chris Rynning (51) er blitt filleristet de siste dagene, men sier til Adresseavisen at han fortsatt vil bistå teknologibedrifter som ønsker hjelp til å finne frem i Kina.

I hardt vær: Investor og Kina-kjenner Chris Rynning har fått skarp kritikk fordi investorer kan ha tapt milliardbeløp på samarbeid med ham. Rynning ble en viktig person i Trondheims næringsliv og nyskapingsmiljø da Norge ble sluppet ut av den kinesiske fryseboksen.   Foto: Espen Bjørgan

Økonominettstedet E24 har siden søndag publisert kritiske artikler om Chris Rynning som er fra Trondheim, men har bygd mye av sin forretningsvirksomhet fra Kina. Ifølge E24 har investorer i et selskap som heter Origo Partners, som ble etablert av Chris Rynning, tapt to milliarder kroner på samarbeid med den trønderske forretningsmannen. Origo er registrert i det britiske skatteparadiset Isle of Man.