Norsk kreftvaksine:

De skal løse kreftgåten: - Kreft vil bli en sykdom som du dør med, ikke av

Om tre år kan et norsk legemiddelfirma ha en medisin som virker mot de fleste typer kreft. - Immunterapi vil føre til at kreft blir mye mindre farlig, sier Øyvind K. Arnesen i Ultimovacs.

Kreftvaksine: - Hvis vi lykkes, vil det være et stort medisinsk fremskritt, sier Øyvind Kongstun Arnesen (til venstre), adm.dir. i leggemiddelselskapet Ultimovacs. Trondheims-investor Ketil Fjerdingen har vært sentral i bedriften som om tre år kan komme med en behandling mot alle typer kreft.   Foto: Espen Bakken

Kreftbehandling som er billig, gjør folk friske uten varige men og snart er tilgjengelig. Det høres for godt ut til å være sant, men børsnoteringen av det norske legemiddelfirmaet Ultimovacs avdekker at det kan bli en realitet om noen få år.