City Syd skal gjennom ekstrem forvandling

Kan du tenke deg å bo på City Syd? Tanken er et mareritt for noen, men en drøm for andre. Om noen år kan du med drømmen kanskje flytte inn.

Nye City Syd: Slik kan kjøpesenteret bli seende ut om noen år, synsvinkel fra sør mot nord. Nederst i bildet er metrobusstasjonen i Sentervegen. Alle biler skal parkeres under boliger, kontorer og grøntanlegg. Dagens enorme parkeringsplass ligger omtrent midt på bildet, mens dagens kjøpesenter ligger omtrent der det er tegnet inn solcellepanel og en boligblokk i øvre del av skissen. Østre Rosten til høyre og E6 til venstre i skissen.   Foto: Ghilardi + Hellstein Arkitekter

City Syd var en gang landets største kjøpesenter. Det er lenge siden, men den elskede og litt hatede handelskjempen på Tiller kan stå foran et av de største byggeprosjektene i Trondheim på mange år.