Trege trøndere vil ikke binde renta, men Mona er et unntak

VERDAL: Mona Elisabeth Nøstdahl (45) kommer trolig til å binde renta på boliglånet. Med det er læreren fra Verdal nokså utypisk. Det store flertall av låntagere synes nemlig det er greit med flytende rente, selv om det koster det samme som lån med fast rente.

Motstrøms: Mona Elisabeth Nøstdahl, her med katten Astrix, går mot strømmen, hvis hun velger fastrentelån.  Foto: LEIF ARNE HOLME

- Jeg har ikke helt bestemt meg, men kommer trolig til å gjøre om lånet til et fastrentelån med fem års binding. Over tid betaler jeg trolig litt ekstra på den måten, men fordelen er at jeg da vet på krona hvor mye jeg skal betale. Da vet jeg hvor mye jeg har å rutte med, sier Mona E. Nøstdahl, lærer ved Levanger ungdomsskole, bosatt i Verdal og eneforsørger for to barn på åtte og 12 år.