Først fikk bedriften støtte til å starte. Så åpnet staten en egen tjeneste

Norsk Helseinformatikk AS i Trondheim har bygd opp det de mener er Skandinavias største helsenettside. Nå har Den norske stat brukt store beløp på å bygge opp nøyaktig det samme.

Staten snudde: Tone Danielsen, daglig leder i trondheimsbedriften Norsk Helseinformatikk, mener det er et paradoks at staten har gått fra å være støttespiller til å bli konkurrent.   Foto: Marthe Amanda Vannebo

- Det er vanskelig å forstå hvorfor staten skal konkurrere med en privat bedrift, sier Tone Danielsen, daglig leder i trondheimsbedriften Norsk Helseinformatikk AS (NHI). Ifølge NHI driver de Skandinavias største helsenettside, som består av artikler om ulike sykdommer og lidelser. Det er denne pasienthåndboken, www.nhi.no, som de siste årene har fått en konkurrent, nemlig Den norske stat.