Makten i lakseoppdrett var samlet rundt samme bord

Sjelden har så mye laksemakt vært samlet rundt samme bord som da topper i oppdrettsnæringen møttes i Trondheim tirsdag morgen.

Samtale: Gustav Witzøe (til høyre), gründer i Salmar, fikk noen ord med Martin Bryde (med ryggen til), avdelingsdirektør i Nærings- og fiskeridepartementet.   Foto: Morten Antonsen

I anledning oppdrettsmessen Aqua Nor kommer de viktigste og mektigste i lakseindustrien til Trondheim i slutten av august hvert annet år. Slik har det vært i en årrekke. Det er likevel lenge mellom hver gang de aller mektigste setter seg ned rundt samme bord, som de gjorde tirsdag morgen. I et møterom i underetasjen hos Sparebank 1 SMN i Søndre gate satt de viktigste politikerne, byråkratene og industrifolkene rundt samme bord og diskuterte laksebransjens muligheter og utfordringer.