En Ap-politiker kritiserer Høyre for at staten skviser private bedrifter

Arbeiderpartiets helsepolitiker Ingvild Kjerkol ber Høyre-statsråd Bent Høie svare på hvorfor det statlige direktoratet for e-helse lager digitale tjenester som konkurrerer med private bedrifter. Det er blitt bakvendtland i politikken.

Pro private: To helseteknologibedrifter i Trondheim strever med at staten er blitt deres konkurrent. Christian Aune Thomassen i WTW (til venstre), stortingsrepresentant Ingvild Kjerkol (Ap) og NHOs Anna Ceselie Brustad Moe ber Høyre og regjeringen ta affære.   Foto: Terje Svaan

Striden rundt to private helseteknologibedrifter i Trondheim har snudd opp ned på den tradisjonelle situasjonen i politikken, der høyresiden vanligvis er forsvarere for private, mens venstresiden i politikken snakker varmest om offentlige tjenester. I denne saken er det snudd på hodet når staten eser ut.