Eks-advokat tiltalt for underslag og sexkjøp

En tidligere advokat i Trondheim er tiltalt for underslag av 8,8 millioner kroner fra fire klienter og tre tilfeller av sexkjøp fra en 17-åring.

Mistet arv: Eva Ukkelberg og hennes bror er de to som har tapt det største beløpet på underslagene som en tidligere advokat har erkjent å stå bak.  Foto: Terje Svaan

Eks-advokaten er en mann i 50-årene. Han mistet sin advokatbevilling da opprullingen startet av det som viste seg å være fire tilfeller av underslag av klientmidler, det vil si penger som var eid av den daværende advokatens klienter. Da Adresseavisen omtalte saken i august, hadde mannen erkjent underslag av rundt ni millioner kroner. I tiltalen fra Statsadvokatene i Trøndelag, er fire tilfeller av grovt underslag summert til vel 8,8 millioner kroner.