Teknobedriftene i Trondheim tjener mer penger enn før

Det blir flere teknologibedrifter i trondheimsregionen, men fortsatt sliter teknologimiljøet med at det er få store virksomheter. De bedriftene som er, de tjener flere penger enn de gjorde tidligere.

Øker kraftig: De 765 teknologibedriftene i trondheimsregionen hadde i 2018 en samlet omsetning på 25,5 milliarder kroner. Det er en økning på 7,9 prosent fra året før. Lønnsomheten øker kraftig, men er fortsatt ikke på nivå med rekordåret 2014.   Foto: Terje Svaan, Espen Bakken , Flying Foil

Dette er noen av konklusjonene fra analysebyrået Impello, som hvert år lager en beskrivelse av situasjonen for teknologibedriftene i Trondheim. Ifølge Impello var det 765 teknologiselskaper med vel 13000 ansatte og en samlet omsetning på 25 milliarder kroner i trondheimsregionen ved utgangen av 2019.