Inger Johanne må betale 18 000 kroner for en parkeringsplass hun ikke har bruk for

Det er opprør i et stort borettslag på Bromstad i Trondheim fordi husleia øker kraftig. Noen av beboerne har fra årsskiftet fått en husleieøkning på nesten 50 prosent. Hovedårsaken er at alle beboere må betale for parkeringsplass, også de som ikke har bil.

Opprørt: Marit Helene Skjetne (til venstre), Inger Johanne Sørlie og Désirée Brigg støtter kravet om å kaste styret i Bromstadenga borettslag. Til høyre i bildet er parkeringsplassen som Inger Johanne må betale, men som hun ikke trenger.   Foto: Rune Petter Ness

I forrige uke fikk styret i Bromstadenga borettslag underskrifter fra rundt 100 av de 366 andelseiere med krav om ekstraordinær generalforsamling. Årsaken er ifølge et brev til beboerne fra initiativtagerne bak underskriftskampanjen det som karakteriseres som «uholdbare økninger i husleie».