Trondheims-selskap med stortap etter årelang strid

Finansmannen Bernt Østhus hadde gjennom Staur-konsernet planer for storstilt utbygging ved flyplassen i Riga. Etter at planene kollapset gikk han til sak mot Latvia. Det endte med tap på alle punkter.

Det trønderske Staur-konsernet inngikk i 2006 avtaler om å bygge ut flere hotell, et kontorbygg og parkeringsanlegg i tilknytning til flyplassen i Riga. Planene ble ikke realisert, og selskapet har i flere år kranglet med motparten i retten om en erstatning.  Foto: Riga International Air Port

Trondheimsselskapene Staur Eiendom og Ebo Invest krevde 420 millioner fra den latviske stat etter et havarert byggeprosjekt i Latvia. Selskapene er en del av Staur-konsernet, som eies av familien Østhus. Gjennom et latvisk datterselskap vant Staur i 2006 en anbudskonkurranse om å utvikle et større område i tilknytning til flyplassen i Riga. Det ble aldri noe av de storstilte byggeplanene, og i 2013 startet en årelang kamp mellom partene i det latviske rettssystemet.