- Bedriftsledere trenger ei skulder å gråte på

13 av de fremste rådgiverne i Midt-Norges største bank går inn i en krisegruppe som skal bistå bedrifter i koronatrøbbel.

Krisesjefer: Rune Malvik (til venstre) og Vegard Helland leder krisehåndteringen blant bedriftskunder i Midt-Norges største bank, Sparebank 1 SMN.   Foto: Roar Blåsmo-Falnes

– Koronaviruset ser ut til å ha utløst en global økonomisk krise. Der ute er det akkurat nå mye næringsliv som står på kanten av stupet og som i disse dager trenger hjelp. Offentlige hjelpepakker er i stor grad lån. Riktignok er det nå mange bedrifter som trenger likviditet for å overleve, men det er også mange næringslivsledere som trenger ei skulder å gråte på. Det kan vi tilby dem, sier Vegard Helland, konserndirektør i Sparebank 1 SMN og leder for bankens næringslivsvirksomhet.