Permitterte kan miste uføreforsikring

Hver femte arbeidstager som er blitt permittert under koronakrisen, står uten en svært viktig forsikring hvis noe skulle skje mens de er permittert.

I arbeid: Kjetil Sørlie (til venstre) og Geir Eriksen er i jobb på lageret hos grossistbedriften Denina på Flatåsen. Bedriften har opprettholdt pensjon og forsikring for deres permitterte kolleger under koronakrisen.   Foto: Terje Svaan

- Pensjon og forsikring er neppe det første folk som er permittert og deres arbeidsgiver tenker på i disse tider. Likevel kan det bli nokså alvorlig hvis det skulle oppstå en situasjon der folk har behov for forsikringsdekning som henger sammen med deres pensjonsordning. Folk kan i verste fall miste uføreforsikring, som de ville fått hvis de ikke var blitt permittert, sier Steinar Nielsen, administrerende direktør i Danica Norge.