Avisfusjon i Oppdal

Polaris Media, som eier avisen Opdalingen, kjøper seg inn i lokalavisa Opp i Oppdal. Resultatet blir én lokalavis i Oppdal fra 2021, etter 18 års konkurranse.

I 2008 feiret redaksjonen i lokalavisa Opp de første fem år med jubileumsshow og countryfest i Oppdal - Morgan Frelsøy (til venstre), Magnus Flå, Per Roar Bekken, Ingebrigt Bjerke, Erlend Ropstad og Per Ole Aalberg  Foto: Arkivfoto: TOMMY FOSSUM

Saken oppdateres.

Oppdal har siden 2002 vært ett av få steder i Norge med to lokalaviser i samme utgiverkommune.

Op utfordret Opdalingen i 2002 og har i alle år vært lokalt eid. På nyåret 2015 kjøpte Polaris Media avisa Opdalingen av Amedia, og fem år senere blir Polaris Media majoritetseier i Opp.

Redaksjonen i lokalavisa Opp har trosset alle dystre spådommer - i kveld feires de første fem år med to store jubileumsshow og countryfest i Oppdal - Morgan Frelsøy (til venstre), Magnus Flå, Per Roar Bekken, Ingebrigt Bjerke, Erlend Ropstad og Per Ole Aalberg  Foto: TOMMY FOSSUM

Polaris Media har inngått en avtale med majoritetseierne Ingebrigt Bjerke og Per Roar Bekken i Opp om å kjøpe minimum 51 prosent av aksjene i Mediehuset Opp. De to eier 69,1 prosent av aksjene i det lokale mediehuset.

Styret i OPP AS godkjente handelen torsdag og de ansatte i begge selskap ble orientert fredag formiddag.

– Vi mener denne høsten er det rette tidspunktet å avslutte en utmattende aviskonkurranse som svekker økonomien i begge selskapene. Ingen av avisene driver bærekraftig i dag, sier Bjerke.

De to avisene i Oppdal har de siste fem årene hatt et samlet underskudd på over to millioner kroner, til tross for at begge avisene de samme fem årene har fått 8 millioner kroner i mediestøtte.

Les også: Kraftig abonnentvekst for Polaris Media

På forsiden nå