Det er bare så vidt antallet trønderske kvinnelige ledere øker fra år til år

- Det koker ned til at man må ville gjøre endringer, sier professor Siri Øyslebø Sørensen om hva som må til for å få kurven til å stige raskere.

Må røske opp: Siri Øyslebø Sørensen, professor i kjønns- og mangfoldsstudier og leder for Senter for kjønnsforskning ved NTNU, mener bedriftene selv må ta grep for å få flere kvinner i toppstillinger.   Foto: Morten Antonsen

Andelen kvinnelige ledere og styrerepresentanter i trønderske aksjeselskap øker bitte litt fra år til år, men det går veldig sakte. Tall fra Næringsforeningen i Trondheimsregionen viser at mens det var 14,4 kvinnelige daglige ledere i 2009, har dette bare økt til 16,9 prosent i år. I 2009 var det 17,9 kvinnelige styrerepresentanter, denne andelen er i dag på 18,9 prosent.