Erdal «Eddy» Polat (38) brukte sju år før han fant sitt eget konsept.

Han lagte wraps, smakte og prøvde på ny. Igjen og igjen. Så, i november i fjor åpnet han sin bitte lille Wraps wraps på Thaulowkaia på Solsiden.

- Hva er konseptet?- Her er det ingen fast meny, men vi kan tilby hele 72 ulike wrapskombinasjoner, sier Polat som blant annet har fem ulike tortillas, 17 ulike dressinger, 10 påleggssorter og hyllemeter med krydre. Og det er ingenting annet å få enn wraps. Akkurat det er én viktig suksessfaktor mener gründeren.

- Vi spesialiserer oss på bare én ting, og vil gjøre den ene tingen perfekt. Samtidig som det er så mye. Nå er svært mange opptatt av at maten skal være sunn, og det kan en fullkornswraps med grønnsaker absolutt være. Men her er det smaker for alle, og derfor mener jeg at alle liker wraps. Derfor har vi heller ingen spesiell målgruppe, sier Polat.

- Hvorfor navnet Wraps wraps?- Med å kalle oss Wraps wraps signaliserer vi at her får du de beste wrapsene når du får lyst på wraps. Rett og slett.

Fra kjemi til kokk

Polat er tysk og kommer fra Berlin. Til Trondheim flyttet han i 2004.

- Jeg hadde begynt å studere kjemi i Berlin, og skulle fortsette med det i Trondheim. Men først måtte jeg lære norsk, og mens jeg gikk på norskkurs begynte jeg å jobbe på restaurant på deltid. Jeg merker fort at det er det jeg liker, jeg liker mat og alle de ulike smakene som kan settes sammen og bli noe nytt, sier Polat og smører sin egen urtedressing med hemmelig oppskrift på en tomattortilla.

- I dressingen er det 15 ulike krydder, det er nesten kjemi det også, smiler Polat.

Hardtarbeidende

Lokalet Polat har leid på Solsiden er lite. Ingen sitteplasser, kun takeaway og catering. Men drømmene er store.

- Mange av kundene spør meg om dette er en amerikansk kjede, det ser kanskje slik ut. Da forklarer jeg at Wraps wraps er et trøndersk konsept, men at jeg ønsker å ekspandere. Kanskje til Oslo, Bergen og Berlin? Vi får se hvordan det utvikler seg. Det viktigste er å først få stedet på Solsiden til å gå bra. Det er viktig med bra plassering for å nå folk, men jeg behøver bare liten plass og siden det ikke stekes mat trengs ingen ventilasjon, sier Polat kun har drevet et lite halvår.

- Hver oppstart av noe nytt er vanskelig. Det har gått bra så langt, i alle fall med tanke på at vi har brukt null i markedsføring og at det så langt har vært lavsesong her på Solsiden. Men siden jeg kan overleve nå, så vet jeg at det bare vil gå bedre når sommeren er her, mener Polat som har fire ansatte.

Selv er han som oftest også på plass og jobber titimersdager, hver dag. Men gründeren har kun en rask spasertur hjem til kone og en sønn på to år som bor på Solsiden.

- Jeg liker å prate med kundene mine, og jeg vet ofte hvilken type wraps noen vil ha før de bestiller, sier Polat.

Det er også en viktig suksessfaktor.