Denne gjengen vant helgens gründersamling, og har som mål å gjøre forretning med et brettspill om fotball.

Fredag ettermiddag startet det hele med en løs tanke om å lage et monopol-spill for engelske fotballag i premier league. Utover helga har disse sju menneskene knadd og utviklet ideen. De vil fortsatt lage et brettspill for fotball, men nå vil de lage et spill der spillerne starter ytterst i en ring i 3. divisjon og skal arbeide seg inn i sentrum av ringen og helt til toppen av premier league.

Forretningsideen er et spill du kan finne på en nettside og skrive ut akkurat når du får lyst til å spille. Selve krumtappen er spørsmålskort som skal selges via en app. Og disse spørsmålene må fornyes for å være oppdatert til enhver tid. Slik har gruppa tro på å tjene penger.

Brettspill for 2015

- Vi skal lage et brettspill for 2015 der folk finner spillet på nettsiden vår, skriver det ut og begynner å spille med en gang, sier Alexander Gjendem Gjørven. Han er 27 år, utdannet lektor, underviser på Huseby skole og står bak nettsiden hybelrating.no, en nettside der leietakere kan vurdere leieforholdet sitt. Det er han som hadde ideen til brettspill. Nå får han hjelp av fem andre til å utvikle tanken til å bli en forretningsidé.

Med på laget er fem andre mennesker i 20-årene, og en mann på 56. En er ingeniør med bakgrunn fra oljeindustrien, en er gullsmed, en har bakgrunn fra produktdesign. Mange har bakgrunn fra entrepenørskap, og alle er interessert i å skape nye bedrifter.

Internasjonalt opplegg

Hele helga fra fredag til søndag har de sju menneskene jobbet sammen for å utvikle en løs tanke om brettspill til å bli en forretningsidé. Det er samlingshelg for folk som har lyst til å etablere egen bedrift. Startup weekend heter det og er et internasjonalt opplegg. Samme helg er det tilsvarende samlinger 22 andre steder i verden blant annet i Brasil og Sveits.

Fredag etter jobb møttes 50 personer med en gründer i magen. De kom fram til de sju beste ideene, delte seg inn i grupper og jobbet deretter for å utvikle ideen til mulig forretning. De har fått hjelp av mentorer med kunnskap om bedriftsetablering, salg, jus, teknologi og produktdesign.

Tilfeldge folk og tilfeldige ideer

Ivana Gancheva leder det hele i Trondheim.

- Her er det tilfeldige folk som jobber sammen om en tilfeldig idé. De aller fleste ideene blir det ikke noe av. Men folk lærer hvordan de jobber med en ide til å bli en forretningsmodell.

Brettspillgjengen får innspill om det meste

Brettspillgjengen har gjennom helga hatt sine opp- og nedturer. De har fått innspill om nesten alt. Mentorene spør hvorfor brettspill, om det er noe lignende der ut og om de kan utvikle ideen til at folk kan bruke telefonen mer i spillet. En mentor tror tanken om å skrive ut et spill er håpløs fordi folk ikke har skriver hjemme. Kan det være bedre å lage et spill folk kan tegne spillet på lokket av en pizzaeske for eksempel. Post-it-lapper kan kanskje brukes som spillkort.

Det får Christopher Krohn til å bryte ut:

- Vi startet med brettspillet monopol og ender opp med post-it-lapper. Jeg syns vi skulle lage et spill.

- Utrolig gøy å vinne

På veien fram til seier har de bestemt seg for å gå for brettspillet med egen app for salg av oppdaterte spørsmål. Premien for å vinne er gratis møtelokaler hos Digs, to timer coaching og tjenester fra Sparebank1 til en verdi av 10 000 kroner.

- Det er helt utrolig gøy at vi vant, rett og slett, sier Alexander Gjendem Gjørven i vinnerlaget.

- Nå har jeg lyst til å få til å lage et selskap for å få ut spillet.

Det som skjer nå, er at de tar tre ukers pause. Så skal de som fremdeles kan og vil fra helgens gruppe, møtes.

- Så fordeler vi arbeidet, og de som gjør arbeidsoppgavene sine får en del av selskapet, sier Alexander Gjendem Gjørven.