- Jeg kan bekrefte at jeg ble kontaktet og bedt om å søke stillingen som kommunaldirektør for næring og kultur, og at jeg har søkt, skriver Ola By Rise i en SMS.

Ranheim-treneren har blant annet bakgrunn som sports- og kulturjournalist i Adresseavisen, assistenttrener for det norske herrelandslaget i fotball, for Nils Arne Eggen i RBK og redaksjonssjef i NRK.

Favoritt til jobben

By Rise var den eneste av de 24 søkerne som ba om å få navnet unntatt offentlighet. Det har ført til en del spekulasjoner ettersom denne søkeren også ble sett på som en av favorittene til jobben etter Morten Wolden. Wolden blir rådmann i Orkdal fra 1. oktober.

Det er mange profilerte søkere til jobben som ny sjef for næring og kultur i Trondheim. Terje Tranaas, kjent fra Sambandet, D.D.E. og Rock City og DNBs regiondirektør Torgeir Skirstad, er blant søkerne. Det er også flere gode interne søkere, og med erfaring fra lederstillinger i det offentlige, blant annet er konstituert kommunaldirektør Knut Kvaran.

I sluttrunden

Ansettelsesprosessen er nå i sluttfasen, og sist uke var fem kandidater kalt inn til finalerunden. Nå skal administrasjonsutvalget ta stilling til anbefalingen fra gruppen som har silt kandidatene. Jobben som ny kommunaldirektør blir endelig klubbet igjennom i formannskapet 20. oktober, og ifølge avtroppende rådmann Svein Ytterdahl kan det drøye til februar neste år før den nye kommunaldirektøren er formelt på plass.

Dersom Ola By Rise får jobben i Trondheim kommune, har han mulighet til å overta etter at kontrakten med Ranheim utløper etter sesongen. Han kan derfor være på plass allerede ved slutten av året. Styreleder Rune Wenaas i Ranheim sier de jobber med en erstatter.

Interne kandidater

- Det blir en utfordring å erstatte Ola dersom han slutter. Han har vært en glitrende trener og står på de verdiene vi ønsker å representere. Han vil i så fall bli den beste signeringen Trondheim kommune har gjort, skryter Wenaas. Men legger til:

- Vi er i en god prosess med å finne mulig erstatter. Vi jobber med ulike løsninger, der gode interne kandidater sammen med andre eksterne, kan være et alternativ.

Wenaas holder kortene foreløpig tett ettersom det ennå ikke er klart om By Rise får - og eventuelt tar jobben.

Spennende jobb

- Hvor uheldig er det at det skapes usikkerhet om trenerjobben i sesonginnspurten?

- Nei, det tror jeg ikke vil bety noe negativt, sier Rune Wenaas.

Flere av søkerne har tidligere pekt på at jobben som kommunaldirektør i Trondheim er blant de mest spennende jobbene på lenge i vår region. Viktige oppgaver blir å utvikle Trondheim som idretts- og kulturby. Her står et VM på ski i Granåsen sentralt for å løfte byen.

Foto: Bøe, Torstein, NTB scanpix