Emilie Hegh Arntzen (21) er den eneste Byåsen-spilleren i troppen som landslagssjef Thorir Hergeirsson har kalt inn til EM-kvalifiseringen neste uke. Onsdag møter Norge Hviterussland i Trondheim Spektrum før de møter Litauen borte søndag.

- VM er et veldig viktig mål for meg. Det er noe jeg har utrolig lyst til å være med på, sier Arntzen som var med i fjorårets EM som lærejente. I Danmark-VM håper hun det blir annerledes.

- Jeg skal ikke stå på sidelinja, jeg skal bidra. Derfor var jeg veldig nervøs før innkallingen til EM-kampene for det er viktig å komme med på disse samlingene og markere seg. Jeg skal gjøre mitt og håper det er godt nok for å få spille, sier datteren til den tidligere håndballdronningen Hanne Hegh.

- Hva lærte du av EM-triumfen i fjor?

- Jeg fikk ikke så mye spilletid, men det var utrolig gøy å få oppleve EM som lærejente. Jeg har nok fått mer erfaring på dette nivået enn jeg merker. Nå har jeg vært i mesterskap, og selv om jeg har erfaring fra juniorlandslaget, så er det mange hakk opp med jobbing på A-landslaget, sier bakspilleren med 21 kamper og åtte mål så langt på A-landslaget.

Nødvendig restitusjon

Pausen i studiene til å bli barnevernspedagog føltes helt nødvendig for Byåsen-skytteren.

- Jeg er ferdig med ett år av studiene, men nå skal jeg ha fokus på håndballen. Nå har jeg bedre tid til hvile og restitusjon mellom treninger og kamper, sier hun.

Det gjør godt i en høst der kampprogrammet er tett. Torsdagen brukte hun til å få onsdagens kamp mot Larvik ut av kroppen. Fredag kveld må hun være skjerpet igjen når Tertnes er motstander i Bergen.

- Jeg synes det er gøy at vi har møtt mange tøffe lag i starten av serien. Det er de tøffe kampene som er morsomme å spille, og jeg tror serien blir jevn, sier Emilie Hegh Arnzen.

Mot Tertnes forventer hun nok et jevnt oppgjør.

- Vi har slitt litt mot Tertnes. De spiller litt annerledes med offensivt forsvar. Men jeg satser på at vi tar med oss alle poengene hjem, sier hun.

Ikke hokuspokus

På banen stiller hun høye krav til seg selv, og hun håper hun viser seg fra en bedre side mot Tertnes enn det hun gjorde mot Larvik.

- Jeg vil spille bra og bidra til seier. Jeg skal bruke skuddet mitt enda mer, men jeg jobber også for å bli god i midtforsvaret. Mot Larvik var ikke spillet mitt noe å skryte av. Det var en helt ok kamp, men ikke noe fyrverkeri, sier hun.

- Beskriv Byåsen-Emilie og landslags-Emilie?

- Jeg er en av de sentrale spillerne i Byåsen og får en annen rolle der enn på landslaget. Men vi hjelper hverandre på landslaget, og jeg snakker mye med Stine Bredal Oftedal som legger opp spillet for meg fra midtbacken. Det handler ikke om noe hokuspokus, men generelle ting som kan være lett å glemme når man er på samling. Som å komme i god fart og tørre og ta egne sjanser, forklarer hun.

- Hva skal til for at du står på Thorir Hergeirssons liste over VM-klare spillere 10. november?

- Konkurransen om en plass i troppen er utrolig hard. Når man teller opp alle de gode spillerne, er det nesten så man ikke skjønner hvordan man skal klare det. Men jeg må bare gjøre det beste jeg kan. Jeg vil prestere hele tida uansett, og så kan belønningen bli en VM-plass.

PS! De tidligere Byåsen-spillerne Kari Aalvik Grimsbø, Camilla Herrem og Mari Molid skal også spille EM-kvalifiseringskampen i Trondheim. Samtidig er Byåsen-keeper Andrea Austmo Pedersen (21) tatt ut på rekruttlandslaget som skal spille to kamper mot Danmark i Århus neste uke.