Den tidligere Byåsen-målvakten er tilbake i Trondheim og har lagt et halvår med skader og opptrening bak seg.

Sammen med Silje Solberg og Katrine Lunde utgjør hun det som beskrives som verdens beste keepertrio når Norge skal ut i to EM-kvalifiseringskamper. Den første mot Hviterussland spilles i et utsolgt Trondheim Spektrum onsdag kveld og blir en viktig del av forberedelsene mot VM i Danmark i desember.

- Vi var tre keepere i mesterskapene i 2006 og 2007, ellers har vi vært to når jeg har vært med, sier Aalvik Grimsbø.

- Det blir ikke lett for Thorir å ta ut bare to keepere til Danmark. Jeg skulle gjerne ha visst hvor mange som skal, men vi snakker ikke om det. Det er en del av gamet, sier 30-åringen.

- Ikke noe fasit

Hun vet heller ikke om hun spiller kveldens kamp mot Hviterussland.

- Nei. Det får jeg vite samme dag, sier hun.

Landslagssjefen har ingen fasit på hvordan Norge skal håndtere keeperuttaket, som er av det luksuriøse slaget.

- Nå har vi med tre, og tar ut to til hver kamp. Tidligere mesterskap har vi hatt tradisjon for å ta med to, bortsett fra til første mesterskap, da vi var i Kina i 2009. Det er ikke noe fast fasit på det. Det må være hva vi tror er best, sier Hergeirsson som også har Emilie Sando i bakhånd.

- Vi har en del målvakter for fremtid og nåtid, fastslår han.

Kari Aalvik Grimsbø mener Norge vil kunne gjøre motstanderen ekstra usikker hvis de stiller med tre keepere i VM.

- Det kan gi motstanderen en ekstra bekymring å ikke vite hvem de møter i mål. Et minus med å være tre målvakter, er at det blir mindre spilletid og at man må være flink til å holde seg i gang på andre måter, sier hun.

Ingen andre planer

Selv om landslagssjefen ikke kan gi henne VM-svar nå, har hun forberedt familien på at hun kanskje blir borte i desember.

- Jeg har ingen andre planer for desember, for å si det sånn, smiler hun.

Hun fikk med seg hele oppkjøringen i august for sin ungarske klubb Gyør som nå også er klar for Mesterligaen. Mot Hviterussland og Litauen skal hun gjøre alt for å styrke VM-sjansene sine, og for at Norge skal vinne.