Flere uavhengig kilder opplyser at Ola By Rise ligger best an til å få jobben som kommunaldirektør for kultur og næring i Trondheim kommune etter Morten Wolden. Han skal være innstilt øverst, foran Heidi Fossland og Einar Hjorthol.

Rådmann Stein A. Ytterdahl i Trondheim kommune bekrefter at flere er innstilt til jobben, men han vil ikke røpe hvem som står øverst.LES OGSÅ: Forberedt på å miste By RiseLES OGSÅ: By Rise søker toppjobbLES OGSÅ: Inspirert av Eggen og Drillo

- Innstillingen skal behandles i administrasjonsutvalget kommende tirsdag, før formannskapet foretar den endelig behand-lingen 20. oktober. Flere av søkerne er vurdert kapable til jobben. Vi håper å ha ny kommunaldirektør på plass til 1. februar, sier Ytterdahl.

- Dette er en stilling som spenner vidt. Hva legger kommunen mest vekt på av kultur, idrett og næring?

- Dette blir en vekting, der helhetsperspektivet teller, sier rådmannen.

Ønsker næring ut

Kilder Adresseavisen har snakket med sier at stillingen til kommunaldirektøren spenner så bredt at man kanskje bør vurdere å trekke ut næring i en egen stilling. En kilde mener at Wolden klarte balansegangen mellom de tre fagfeltene godt, men at det vil komme situasjoner der det kan bli for mye.

- Det er antydet at en ny rådmann, som nå ansettes etter deg, kanskje vil ta et større grep om næringsdelen selv?

- Enhver rådmann vil vurdere sin organisasjon løpende, så det er ikke spesielt.

By Rise avventer

Innstillingen fra utvalget som har gjennomgått de 24 søkerne, har bestått av ordfører Rita Ottervik, Yngve Brox og Knut Fagerbakke. Mye tyder derfor på at når lederne for de to største partiene går inn for By Rise, så skal det mye til for at innstillingen blir endret i formannskapet. Det har imidlertid hendt at slike innstillinger blir sendt tilbake for en bedre begrunnelse, ikke bare av finalekandidatene, men også av de som ikke nådde opp.

Ola By Rise viser i en SMS til at avgjørelsen tas den 20. oktober, og at han ikke forskutterer noe som helst.