Siste trening før RBK-møtet: Miroslav Klose (til venstre) på Lazios treningsfelt i Formello, rundt tre mil utenfor Roma, onsdag ettermiddag. Klose trekker frem RBKs kantspillere foran møtet på Olympiastadion. Foto: Glen Musk

ROMA: Den sju år lange nesten-romansen mellom trønderen og den italienske storklubben startet med en middag med Sven-Göran Eriksson i Roma.

- Steffen var veldig nær å bli Lazio-spiller, sier Iversen-rådgiver Christian Eidem til Adresseavisen.

Den svenske mestertreneren Sven-Göran Eriksson ble sjef for torsdagens Rosenborg-motstander i 1997. Det var starten på en eventyrlig tid for Roma-klubben. Med spillere som Alessandro Nesta og Pavel Nedved vant de cupen i 1998, cupvinnercupen i 1999 og «the double», både serie- og cupmesterskapet, i 2000.

Middag i Roma

Det var samme år som Steffen Iversen var på toppen av sin karriere. Han hadde stanget inn Norges ene mål mot Spania i EM og spilte for Tottenham.

Rundt disse tider var agentene Christian Eidem, Glenn Schiller og Erik Solér samlet i Roma, hvor de ifølge Eidem presenterte Iversens navn under en middag med den suksessrike Lazio-treneren.

– Jeg husker folk var helt gærne da «Svennis» gikk ut på gata i Roma. På det tidspunktet var vi mer selgere. Vi diskuterte det litt og prøvde å pushe litt også. Det var kanskje ikke så veldig stor interesse fra Lazio rundt dette møtet, sier Eidem, som likevel mener at middagen i Roma var årsak til at Steffen Iversen senere ble høyaktuell for laget som torsdag kveld tar imot Rosenborg på Olympiastadion.

– Han havnet på blokka til klubben etter dette møtet. Det var mer interesse i 2004 og 2007, legger han til.

LES KOMMENTAR: Hvor var du da RBK slo Milan? (PLUSS)

Jordnær VM-legende

Adresseavisen var onsdag ettermiddag på plass på Lazios treningsanlegg i Formello, rundt tre mil utenfor storbyen, og møtte i forkant av Lazios trening VM-legenden Miroslav Klose.

Den jordnære stjernen kom til klubben i 2011. Hvorvidt han starter dagens kamp i Roma, er foreløpig uvisst.

Mannen som har scoret flere VM-mål enn noen annen (totalt 16 scoringer) har slitt med skader.

– Jeg er i bra slag og skal bli bedre. Det viktigste er at jeg ikke føler smerte lenger.

– Hva vet du om Rosenborg?

– Det er et veldig kompakt lag, med gode og kjappe kantspillere. De kan være vanskelige for oss. Jeg håper at vi klarer å holde på ballen. Vi spiller på hjemmebane og målet vårt er selvfølgelig å vinne, sier Miroslav Klose til Adresseavisen.

Etter å ha gjennomført en pressekonferanse sammen med trener Stefano Pioli gikk Klose til treningsfeltet og gjennomførte en lett økt.

– Ville kjøpe Steffen i 2004

Storhetstiden til Lazio var over da Svennis forlot klubben i 2001. Tre år etterpå, i 2004, hadde Steffen Iversen vendt hjem til Norge etter et trøblete år i Wolverhampton. Han storspilte i Vålerenga og da den norske sesongen var over, var det ifølge Eidem reell interesse fra den italienske klubben.

Årsak til at det ikke ble noen overgang denne gang skal ha vært at Iversen rett og slett trivdes med å være i Norge. Han fortsatte i Vålerenga i 2005 og vendte deretter tilbake til Trondheim og Rosenborg i 2006.

I 2007 hadde Rosenborg vist gode takter i sitt foreløpig siste år i Mesterligaen. Iversen scoret to ganger da Valencia ble slått på Mestalla. Etter det ble han koblet til Lazio for tredje gang.

– Da var det litt interesse fra Lazio, men han var litt på hell da. Jeg tror han havnet på radaren til klubben etter møtet vi hadde med Svennis rundt 2000. Først var det vi som var selgere, men i 2004 var det motsatt. Da ønsket de å kjøpe ham, sier Iversen-rådgiveren.

Trekker frem kantspillerne

Lazio-trener Stefano Pioli trekker frem Rosenborgs hurtige kantspillere før torsdagens møte.

– Jeg har stor respekt for Rosenborg. De er flinke til å sette i gang angrep, og de har veldig raske vinger. De har vunnet den norske serien uten problemer.

Adresseavisen har ikke lyktes med å få kommentarer fra Steffen Iversen til denne saken.

På topp: Steffen Iversen headet inn målet som sikret norsk seier mot Spania i EM i 2000. Ikke lenge etterpå ble han for første gang aktuell for Lazio. Foto: SCANPIX
Glansdagene: Hernán Crespo jubler sammen med Pavel Nedved i 2001, på tampen av Sven-Göran Erikssons regjeringstid i Lazio. Foto: SCANPIX