1. Vårsesongen. Tradisjonelt tar det gjerne noen kamper før Rosenborg viser seg fra sitt beste, og laget har tidligere avgjort sesongen etter ferien. I år leverte imidlertid RBK allerede fra seriestart. Laget scoret over tjue mål på de seks første seriekampene.

LES PÅ PLUSS: To RBK-ere fikk to på børsen i kampen mot Strømsgodset

2. Best trent. Kåre Ingebrigtsen økte treningsmengden fra dag én. Det har gjort det mulig med mer intensivt defensivt press og mer trykk offensivt på tampen av matchene. Treningsgrunnlaget har også vært viktig når laget nå spiller to kamper i uka.

3. Få skader i sesongoppkjøringen. Sesongoppkjøringen gikk uten at viktige nøkkelspillere har var skadet. Det ga Bruttern muligheten til å få på plass gode relasjoner tidlig.

4. Unge spillere slo til. Pål André Helland, Ole Selnæs og Fredrik Midtsjø har vært blant RBKs beste og viktigste spillere i år.

5. Økonomistyring. Stram økonomistyring har fått fokuset vekk fra Brakka og over på Lerkendalmatta. Publikum har strømmet til hjemmekampene, og de ekstra kronene i klubbkassa gjorde at RBK kunne takke nei til bud på flere av nøkkelspillerne i sommer.

6. Gode og til dels billige spillerkjøp. En gratis Johan Lædre Bjørdal ble raskt svært sentral som erstatning for den langtidsskadde kapteinen Tore Reginiussen og russlandfareren Stefan Strandberg. Yann-Erik de Lanlay har vært viktig supplement på kanten for skadeplagede Helland, mens Anders Konradsen har bidratt til økt konkurranse og bredde i stallen.

7. Defensiv trygghet. RBKs forsvarsfirer og en strålende André Hansen i mål har sluppet til få sjanser og mål. RBK-keeperen snuser nå for alvor på landslagsplassen. I tillegg har Ole Sælnes tatt sjumilssteg i det defensive arbeidet.

8. Trener og system. Kåre Ingebrigtsen fremstår trygg, åpen og lun. Den tryggheten forplantet seg i spillergruppa. Erik Hoftun virker også å ha funnet seg vel til rette som assistent. RBK er tilbake til kjente 4-3-3. Trenerduoen har økt treningsmengden og gitt mer forutsigbarhet i spillet.

9. Kollektivet. Rosenborg har fremstått som et lag med få indre konflikter og som en maskin utad. Laget har ikke gitt opp selv om det har kommet under seint i kampene.

10. Ujevne konkurrenter. Hovedrivalen Molde og Strømsgodset fikk en dårlig start og havnet langt bak. Etter trenerskiftene har begge matchet RBK i spill og poeng, men for seint. Viking og Vålerenga har heller ikke i år maktet å løfte seg tilstrekkelig, mens overraskelseslaget Stabæk solgte seg ut av gullkampen da toppscorer Diomande forsvant.