Nykommerne i eliteserien imponerer under Stian Gomos ledelse og er ubesieret på de de siste fem kampene. Sist uke var Kolstad-treneren på samling i anledning «Trener 3»-kurset han gjennomfører sammen med Valeri Putans. Da vanket det skryt og lovord til Kolstad-trenerne fra trenerkollegene.

- Vi trenerne utveksler mye erfaringer på disse samlingene, og det var veldig fint å dra ned dit etter flere seiere, sier Gomo og utdyper:

- Vi får mye ros når det gjelder måten vi spiller på. De trekker fram det kollektive spillet og roen vi viser på banen. Vi har et lag med unge gutter, men spiller erfarent og rutinert, sier Gomo.

- Ikke til å kjenne igjen

Onsdag kveld møter Kolstad Halden i cupens kvartfinale. Da lagene møttes i serieåpningen, var det er et tamt Kolstad-lag som ble feid av banen med et 13-målstap. Gomo er ikke redd for at det skal skje igjen.

- Jeg har gått gjennom den kampen noen ganger, og vi var ikke til å kjenne igjen som lag. Det var mye startnerver. Så mye rart som vi gjorde mot Halden i den kampen, det klarer vi ikke å gjøre igjen, mener han.

Sju landslagsspillere

For Kolstad er uansett seriespillet det viktigste, og avansement i cupen blir som ren bonus å regne.

- Vi får ikke poeng av spille cup. Men for oss er Halden det beste laget vi kunne møte. Vi har noe å revansjere og alt å vinne, sier Gomo.

Med fem Kolstad-spillere uttatt på rekruttlandslagets kamper mot Polen, i tillegg til at Tom Kåre Nikolaisen og Martin Tangvik er tatt ut sin første samling med yngres landslag, leder han ei spillergruppe som er i flytsonen.

- Vi startet dårlig i serien, men også landslagsledelsen ser at det bor noe i dem. Spillerne jobber hardt, og da får de resultater, sier Gomo.

CSK med ny cupbombe?

I likhet med Kolstad, skal også 1.divisjonslaget Charlottenlund, spille kvartfinale i onsdag kveld. De møter eliteserielaget Runar Sandefjord borte.

- Realistisk sett skal det ikke gå an for oss å slå dem. Jeg har sett elitekampene Runar har spilt. Det individuelle nivået er høyt på alle spillerne deres, sier CSK-trener Marius Berge.

Likevel har han tro på en kamp der de gir vertene god motstand. En cupbombe lik den de presterte ved å slå Stord 26–25 i åttendedelsfinalen hadde selvsagt vært moro. I serien har Charlottenlund fått satt forsvarsspillet, og ligger på sjetteplass med to tap og to seire.

- Klarer vi å stå godt bakover, kan vi få de enkle målene framover. Da håper jeg vi klarer å henge med utover i kampen, så får vi se hvordan det går til slutt. Det som er viktig er at vi går av banen med hevet hode etter å ha prestert så godt vi kan, sier Marius Berge og legger til:

- NM er ren bonus for oss. Vi går ikke og tror på en finale, men det er lov å drømme selv om Runar skal være sterkere enn oss i ni av ti kamper, mener CSK-treneren.